Özdilek

Kültür/Sanat

KBB’den Bir Dizi Etkinlik

Yelken Yarışları’nda 14 ülkeden 74 sporcu yelkenlerini suya indirdi ve KBB Ormanya’da “Mutlu Şehir Okulları” eğitimi düzenlendi

10 Temmuz 2024 Saat: 11:41
KBB’den Bir Dizi Etkinlik
KBB’den Bir Dizi Etkinlik

KBB’den Bir Dizi Etkinlik

Darıca Balyanoz Koyu’nda Yelkenler Fora

NHA/Özgen Sarıkaya

Büyükşehir’in destekleriyle Darıca Balyanoz Koyu’nda düzenlenen 470 Gençler Dünya Şampiyonası Yelken Yarışları’nda 14 ülkeden 74 sporcu yelkenlerini suya indirdi

Düzenlediği ve desteklediği organizasyonlarla kentin spor kültürünü ve marka değerini yükseltmeye devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi su sporlarında uluslararası bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapıyor. Kocaeli’nin su sporlarında öncü bir kent olmasının önünü açan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, şehri denizle bütünleştirme vizyonunu ön planda tutarak Körfez’i uluslararası su sporları yarışmalarına ev sahipliği yapan bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda su sporlarının Kocaeli genelinde yaygınlaşmasının önü açılıyor.

14 Ülkeden 74 Sporcu Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Darıca Bayramoğlu Balyanoz Koyu’nda gerçekleştirilen 470 Gençler Dünya Şampiyonası Yelken Yarışları’nda start verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi, Uluslararası Yelken Federasyonu, Türkiye Yelken Federasyonu ile Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen yelken yarışlarına 14 ülkeden 37 takım ve 74 sporcu katılım sağlıyor.

6 Gün Boyunca Yelkenler Fora

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün destek verdiği 470 Gençler Dünya Şampiyonası’nda öncelikle sporcular ve ülkeleri tanıtılarak şampiyonanın temsil bayrağı göndere çekildi. Yelkenleriyle Marmara Denizi’ne açılan sporcular 6 gün boyunca dünya şampiyonu olabilmek için kıyasıya mücadele edecek. Kocaeli’nin eşsiz mavi sularında büyük bir heyecana sahne olacak yarışlar, yelken sporuna gönül veren sporseverler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Hafta Sonu Final Heyecanı

Dünyanın çeşitli bölgelerinden Kocaeli’ne gelen 74 yelken sporcusunun denize meydan okuyarak rekabet edeceği organizasyonda Balyanoz Koyu rengârenk olacak. Yelken yarışlarında final heyecanı ise 13 Temmuz Cumartesi günü yaşanacak. Saat 18.00’de gerçekleştirilecek törenle kazanan sporculara ödülleri takdim edilecek.

   

   

Ormanya’da Mutlu Şehir Okulları Eğitimi

Büyükşehir Belediyesi tarafından aile yapısını güçlendirme ve bilinçli aileler oluşturma amacıyla Ormanya’da “Mutlu Şehir Okulları” eğitimi düzenlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hafta sonu Ormanya’da “Ailem Kocaeli” buluşmaları kapsamında Mutlu Şehir Okulları eğitimi gerçekleştirildi. “Aile de Doğa Gibi Sevgi ile Yeşerir” teması ile planlanan etkinliğe katılan ebeveynler ve çocukları, doğayla iç içe bir deneyim kazanarak keyifli vakit geçirdi. Yürüyüşle başlayan etkinlikte açık alanda “Mutlu Ebeveynler Okulu” ve “Mutlu Çocuklar Okulu” atölyeleri yapıldı.

Atölyeler ve Seminerler

Mutlu Şehir Okulları’nın Ormanya’da ağaçlık alanda gerçekleşen eğitimlerine katılan ailelere alanında uzman psikologlar tarafından “Sağlıklı Ebeveyn Tutumları” semineri verildi. Ayrıca çocuklar içinde birçok alanda gelişim kazanmalarını sağlayan bedensel ve duyusal atölyeler düzenlendi. İki günlük eğitim programında 6-10 yaş arası çocuklar ve aileleri, anlamlı aktivitelerle beyni geliştirerek duyusal motor gelişimini sağlamak amacıyla bedenden oyuna, çanta boyama ve paraşüt gibi etkinliklere katılarak kaliteli vakit geçirdi.

“Yeni Çevre, Yeni Arkadaşlar Edindik”

Mutlu Şehir Okulları eğitimi kapsamında gerçekleşen atölye etkinliklerinde yer alan İpek Eryılmaz Güleç, arkadaşının önerisi sayesinde katıldığını, Mutlu Şehir Okulları’nın etkinliklerine severek geldiklerini ifade etti. Güleç, “Kızımın el becerileri gelişsin, sosyal aktivitelerde bulunsun diye bu kurslara katıldık. Gerçekten de faydasını görüyoruz. Yeni bir çevre edindik, yeni arkadaşlar edindik. Bebeğim olduktan sonra çok sosyalleşemiyordum Büyükşehir Belediyemizin verdiği bu imkânlar sayesinde sosyalleşmiş oluyorum. Burada olmaktan mutluyuz, Büyükşehir’e, çalışanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çok Güzel Vakit Geçirdik”

Etkinliğe eşi ve 2 çocuğuyla katılan Kadir Aydın da memnuniyetini ifade ederek, “Eşim ve çocuklarımla Gebze’den geldik. Kızımla çanta boyama etkinliğine katıldım. Oyun oynadık, güzel vakit geçirdik, çok eğlendik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” sözleriyle düşüncelerini ifade etti. Gölcük’ten katılım sağlayan Şevval Sönmez de “Ailem Kocaeli, Mutlu Şehir Okulları sayesinde çocuklarımla birlikte çok güzel vakit geçirebiliyorum” diye konuştu.

  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat