Eğitim

OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ

Yaklaşık üç yıl önce depreme dayanıksız olduğu sebebiyle yıkımına karar verilen Derince Lisesi yıkım sonrası yeni okulun yapılmaması nedeni ile Dernek başkanı Necdet Meriçli ve yöneticiler imza kampanyası başlattılar.

10 Temmuz 2024 Saat: 02:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ
OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ

OKULUMUZU GERİ İSTİYORUZ

Derince Lisesi Mezunları Derneği’nden İmza Kampanyası

Yaklaşık üç yıl önce depreme dayanıksız olduğu sebebiyle yıkımına karar verilen Derince Lisesi yıkım sonrası yeni okulun yapılmaması nedeni ile Dernek başkanı Necdet Meriçli ve yöneticiler imza kampanyası başlattılar.

 NHA/ Özgen Sarıkaya

Asırlık Okulumuzu Geri İstiyoruz

Derince Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Necdet Meriçli ve yönetimi yaptıkları açıklamada Derince’mizin asırlık lisesini geri istiyoruz dediler. Birçok önemli Yazar, Öğretmen, Siyasetçi, Dr. Avukat, Sanatçı ve Bürokrat yetişmesine öncülük etmiştir. Derince lisesi için İlçe Milli Eğitimle Müdürlüğü ile eski Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün anlaşarak, Derince Lisesi depreme dayanıklılığı nedeniyle yıkılmıştı. Derince Lise Piri Reis Orta Okuluyla birlikte hizmet vermektedir. Eski Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yıkılan yere Kreş ve Anaokulu yapılacağı sözünü vermişti. Derince Lisesi Öğretmenler Caddesi üzerindeki Eğitim Kampüsü yapılacak alanda yapımı başlayacaktı. Üç yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışmanın olmaması nedeniyle Başkan Meriçli ve yönetimi Derince Lisesini geri istiyoruz kampanyası başlattılar.

Kampüs Alanına Kepçe Dahi Vurulmadı

Verilen vaatler yapılması gerek çalışmalar 3 yıl geçmesine rağmen Kampüs alanına Derince Lisesi yapımı değil henüz bir çalışma kazma dahi vurulması, Dere kenarı olmasından kaynaklı kazık çakma işlemlerinin ve temelinin oldukça maliyetli olmasından kaynaklı olarak Derince lisesinin yapımından vazgeçilmiş gibi görünüyor.

Lisemizi Kendi Yerinde İstiyoruz

Derince lisesinin yıkıldıktan sonraki alana herhangi bir çalışma yapılmaması nedeniyle arsalarının boş olarak durduğunu yüz binlerce kişinin anılarının yıkıldığını ve oradan mezun olanların Derince merkezden geçerken gözlerinin liseyi aradığını dile getiren Meriçli; mezunlarımız bize lisenin kendi yerinde yapılmasını birçok anısı ve Derince ilçesi için çok değerli bir anıya ve öneme sahip lisemizin kendi yerinde yeniden inşa edilmesi için gerekli temaslarda bulunduklarını dile getirdi. Bunun için İlçe Milli Eğitim ve Derince Belediyesi arasında nasıl bir protokol olduğunu bilmediklerini yeni Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ile görüştüklerini ve yeni bir protokol yapılarak Derince lisesi eski yerinde yapılmasını istediklerini dile getirdi. Bizler Derince lisesi Mezunları Derneği olarak Ekonomik olarak maliyeti Belediyeye veya Milli Eğitime yansıtılmadan yapılacağını dile getiriyoruz tek isteğimizin Derince Lisesinin yeniden yerinde yapılması için gerekli protokollerin yapılmasıdır dedi.

İmza Kampanyası

Derince Lisesi Sırrı Paşa Mahallesi Piri Reis Ortaokulunda birlikte hizmet vermektedir. Bu durum öğrenci ve veliler için olumsuzluklara sebep olmuştur. Okulumuzun yeniden eski yerine yapılması için tüm Derince Lisesi mezunlarını, eğitim gören öğrencilerimizi, emekli ve çalışan öğretmenlerimizi, Derince halkını imza kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz. İmza kampanyalarımız Derince Belediyesi önü, Derince Lisesi Mezunları Derneği Erdoğan Salman Halk Kütüphanesinde ve sosyal medya hesaplarımızdan imza kampanyasına katılmaya lisemize sahip çıkmaya davet ediyorum dedi.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat