Özdilek

Siyaset

“Vurmayın Öldüm” Sesi Halâ Kulaklarımızda Çınlıyor

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Ali İsmail’in onu sopalarla döverken “Vurmayın öldüm” sesi bugün hala kulaklarımızda çınlamaktadır. Bu sesi duymayan, duyamayanlar insani değerlerini gözden geçirmelidir” dedi

10 Temmuz 2024 Saat: 13:16
“Vurmayın Öldüm” Sesi Halâ Kulaklarımızda Çınlıyor
“Vurmayın Öldüm” Sesi Halâ Kulaklarımızda Çınlıyor

“Vurmayın Öldüm” Sesi Halâ Kulaklarımızda Çınlıyor

Ercan: 19 Yaşında Gencimizin Hayatı 707 Bin TL Olarak Görülmüştür

Ercan: Bu Sesi Duymayanlar İnsani Değerlerini Gözden Geçirmelidir

 NHA/Özgen Sarıkaya

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Ali İsmail’in onu sopalarla döverken “Vurmayın öldüm” sesi bugün hala kulaklarımızda çınlamaktadır. Bu sesi duymayan, duyamayanlar insani değerlerini gözden geçirmelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Gezi Parkı Eylemlerine destek amacıyla yürüyüşe katılan ve polis ve karşıt grup siviller tarafından sopalarla dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın aramızdan ayrılışının 11’nci yılı sebebiyle açıklama yaptı. Ercan konuşmasında, “Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen yürüyüşte, polis ve eli sopalı grupların saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın aramızdan ayrılışının 11’inci yıl dönümündeyiz. Ali İsmail, 2 Haziran 2013 tarihinde Eskişehir’de düzenlenen barışçıl bir yürüyüş sırasında, polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçmak zorunda kalmış, burada polis ve sivil gruplar tarafından canice darp edilmiştir. Bu saldırılar sonucunda beyin kanaması geçiren ve 38 gün boyunca komada kalan Ali İsmail, 10 Temmuz 2013 tarihinde aramızdan ayrılmıştır” ifadelerini kullandı.

İnsan Hayatının Ucuzluğunu Gözler Önüne Sermiştir

Sözlerini sürdüren CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Ali İsmail Korkmaz’ın yaşamı, genç yaşta haksızlığa uğrayan ve adalet arayışında olan birçok insanın sembolü haline gelmiştir. Olaya karışan bazı polis memurları ve sivil kişiler çeşitli cezalar almıştır fakat bu cezaların azlığı ülkemizde insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sonrasında ise Eskişehir 2’nci İdare Mahkemesi’nin İçişleri Bakanlığı’nı Korkmaz ailesine 707 bin 180 lira tazminat ödemeye mahkûm etmişse de 19 yaşında henüz gençliğinin baharında bir gencimizin hayatının 707 bin TL ile mukayese edilmemelidir. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyette en değer verdiğimiz ve geleceği inşa etmesini beklediğimiz gençlerimizin hayatı bu kadar ucuz değildir. Bu karar ne Ali İsmail’in kaybını geri getirmiştir ne de yaşanan acıyı dindirebilmiştir” dedi.

Rahat Uyu Ali İsmail Seni Unutmayacağız

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Ali İsmail’in onu sopalarla döverken “Vurmayın öldüm” sesi bugün hala kulaklarımızda çınlamaktadır. Bu sesi duymayan, duyamayanlar insani değerlerini gözden geçirmelidir. Bugün, Ali İsmail’i anarken, onun hayalini kurduğu adil ve özgür bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğimize söz veriyoruz. Ali İsmail Korkmaz’ı unutmamak ve unutturmamak için hep birlikte sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için hukuk ve insan haklarının korunması, her bireyin özgürce ve güven içinde yaşama hakkının savunulması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Ali İsmail Korkmaz’ı saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Onun anısına sahip çıkmak ve adaletin tesis edilmesi için mücadele etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Rahat uyu Ali İsmail, seni unutmayacağız” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat