Özdilek

Siyaset

1 Eylül Dünya Barış Günü’nü sadece CHP anımsadı.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Başkan Şensoy : ŞİMDİ BARIŞ ZAMADIR.

 

 


 Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle il binasında basın açıklaması yaptı. PM üyeleri Hurşit Güneş ve İzzet Çetin`in de yer aldığı basın açıklamasına İzmit İlçe Başkanı Ömer Hazer,İl Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Göksu, İl ve İlçe yöneticileri, il Komisyon Koordinatörleri, belediye meclis üyesi Av. Fahri Örengül ve çok sayıda partili katıldı.
 
Yerel basınımızın da tam kadro hazır bulunduğu   basın toplantısında 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili olarak Başkan Şensoy özetle şu mesajı verdi :

ŞİMDİ BARIŞ ZAMANIDIR. BARIŞ. HEMEN ŞİMDİ.

Milyonlarca insanın ölümüne neden olan 2. Dünya Savaşı, 1 Eylül 1939 tarihinde Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başladı. Ardında elli milyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler, acı ve gözyaşı bıraktı. İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün olan 1 Eylül, "Dünya Barış Günü" olarak ilan edildi.  O gün bugündür Ortadoğu'da ve dünyanın başka bölgelerinde gerilim ve çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de büyük yıkımlara yol açan işgal sürüyor.  Irkçılık tırmandırılıyor, kardeş halklar birbirine düşman ediliyor. Ancak bütün bunlara rağmen milyonlarca insanın barış ve kardeşlikle dolu,  başka bir dünya özlemi devam ediyor.
Bu yıl Türkiye'de de 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü, 26 yıldır süren çatışma ortamına karşı barış ve demokratik çözüm taleplerinin hala da çözüme kavuşturulmadığı bir ortamda kutluyoruz. Ne yazıktır ki 26 yıldır sürdürülen bu acımasızlık sürecinde on binlerce insanımız hayatını kaybetti ve on binlercesi göç etmek zorunda kaldı. Bu süreç acı gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmedi. Kaynaklar eğitim ve sağlık yerine savaşa aktarıldı.
Halkımız artık kapalı kapılar ardında hazırlanan ve ülkemiz geleceğini daha da karanlık dehlizlere sürükleyen senaryolar yerine gerçekçi bir barış ortamının hayata geçirilmesini bekliyor.
Gün barışı ve kardeşliği savunmanın ve de hayata geçirmek için ne gerekiyorsa ertelemeden yapmanın günüdür.

Çünkü barış, mutlu ve güvenli bir yaşamdır.

 

ülkemize 30 yıldır çok şeyler kaybettiren AMERİKANCI-HALK DÜŞMANI 12 EYLÜL FAŞİST CUNTA ANAYASASI yerine kapalı kapılar ardında hazırlanan MADE IN AKP YAMAYASASI değil   bilimsel ve çağdaş bir “ Halk Anayasası “ yaşama geçirilmelidir.

BU NEDENLE DE 12 Eylül günü yapılacak halk oylamasında halkımızın “HAYIR” DEMESİNİ İSTİYORUZ. Çünkü AKP nin YAMAYASASISINA   hayır dediğimiz zaman biliyoruz ki tüm yaşamsal olumsuzluklar son bulmayacak, halkımızın ve sevdalısı olduğumuz güzel ülkemizin geleceğini ipotek altına almayı hedefleyen emperyalizmin tüm dişlerini sökmeyecek ama en azından ön dişini sökerek boynuna da çan bağlanmış olacaktır.

CHP İl Binası toplantı salonunun hınca hınç dolduğu ortamda 1 Eylül Dünya barış Günü ile ilgili basın açıklamasını seslendiren İl başkanı Şensoy’un neşeli ve moralinin yüksek olduğu gözlenirken

basın açıklamasında başkan Şensoy’un sağ ve solunda yerlerini alan PM üyeleri izzet Çetin “Başbakan`ın bir taraf olan bertaraf olur açıklaması paniklediğinin göstergesi” dir derken
  Prof.Dr. Hurşit Güneş ise Genel başkan Kılıçdaroğlu’nu dinlemek için miting alanına gelecek yurttaşlar için bir süprizleri olacağını ancak basın üyelerinin Edip Akbayram’ın konser vereceği ile ilgili duyum aldıklarını sorması üzerine süprizi miting alanında görebileceklerini söylemekle yetinerek devamla şu mesajı verdi. Türkiye’ye hayırlı olsun mitingimiz İzmit`te bu zamana kadar yapılmış en güzel en eğlenceli ve hareketli .miting olacaktır. Tüm halkımıza saygıdeğer basınımız aracılığı ile miting alanına birkaç saat önce gelmesini öneririm Herkesi mitinge bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat