Özdilek

Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlanıyor

1 Mayıs Bayramı bedeller ödenerek kazanılan ve resmen bayram olarak kutlanan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” bu sene de birçok hak kaybının ve haksızlıkların gölgesinde kutlanacak.

30 Nisan 2015 Saat: 15:16
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlanıyor
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlanıyor

Madenlerimizde, tarlalarda, fabrikalarda, inşaatlarda, sokaklarda, emeğin ve alın terinin bulunduğu her alanda üretimden gelen gücünü kullanmaya çalışan emekçi sınıfı, bu senede önündeki engelleri ve haksızlıkları aşmak için canlarıyla bedel ödemek zorunda bırakılmışlardır.

Barışa, özgürlüğe, adil ve insanca yaşamaya, daha iyi çalışma koşullarının yaratılmasına, sendikal hakların sağlanmasına, taşeron köleliğine karşı; toplumda ve ülkemizde insan onuruna yaraşır bir yaşam hakkına kavuşmak için mücadele veren emekçi ve işçi sınıfı her zaman olduğu gibi yılmadan emeğin evrensel değerlerine ulaşmak için mücadelesini sürdürecektir.

Yılın 365 günü alın teri döken ancak bunun karşılığında insanca yaşayabileceği ücret ve sosyal haklardan mahrum bırakılan, çalışırken ölen, sakat kalan, hastalanan emekçi sınıfı tüm kölece çalışma şartlarından bir an evvel kurtarılmalı, demokratik bir ülkenin eşit yurttaşları haline getirilmelidir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat