Özdilek

Güncel

15 Köy Daha Fırına Kavuşuyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Köy deyince akla ilk gelen ev yapımı ekmek, yeni fırınlarda pişecek
15 köy daha fırına kavuşacak
Köy fırını projesine 29 köyde start veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze ve Dilovası'nın 15 köyüne daha fırın yapacak. El yapımı köy ekmekleri artık yeni fırınlarda pişecek.
 44 KÖY FIRINI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylerin bir parçası olan köy fırınları geleneğinin daha uzun yıllar canlı kalması için önemli bir projeyi uygulamaya koydu. Bir kaç köyün ortaklaşa kullanabileceği noktalarda köy fırını yapımına başladı. Proje İzmit, Derince, Körfez, Kandıra ve Gebze ilçelerinin 29 köy merkezinde hayata geçirildi. Büyükşehir, Gebze ve Dilovası'nın 15 köy merkezine daha fırın yapmak için kolları sıvadı. Yeni fırınların yapımıyla birlikte sayı 44'e yükselecek. 
BAŞKAN SÖZ VERMİŞTİ
Yeni köy fırınları projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun köy ziyaretleri sırasında ortaya çıkmıştı. Fırınların eski durumda olduğunu gözlemleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Köy fırınlarında pişirilen ekmeğin, yemeğin lezzetine doyum olmaz. Bu geleneğin sürdürülmesi gerekiyor. Bu amaçla köy merkezlerine tüm köylülerin kullanımına açık olarak, ortak köy fırınları yapacağız’’ sözünü vermişti.  
KANDIRA VE İZMİT'İN KÖYLERİNE
Bu söz üzerine proje uygulanmadan önce örnek fırınlar yapıldı. Köylerdeki ihtiyacı, köylünün memnuniyeti ve talebini değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birkaç fırınla başlayan çalışmayı genişletti ve Kocaeli'nin tüm ilçelerinde projeyi uygulama kararı aldı. 5 ilçenin köylerinde 29 fırının yapımını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni fırınların yapııyla ilgili de projeler hazırladı. Sıra, bir tanesi Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından daha sonra belirlenmek üzere 15 köy fırınının yapımına geldi. Kandıra ve İzmit'in köylerinde yapılacak fırınlar için ise proje hazırlığı sürüyor.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat