Özdilek

Güncel

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KOCAELİ İLÇELERİNDE KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk’e, “Gazî” ünvânı ve “Mareşal” rütbesi verilmesinin 103.yıl dönümü ve “19 Eylül Gaziler Günü” tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli ve İlçelerinde törenlerle kutlandı.

19 Eylül 2024 Saat: 22:57
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KOCAELİ İLÇELERİNDE KUTLANDI
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KOCAELİ İLÇELERİNDE KUTLANDI

 

Derince’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Derince’de ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleşirken ardından gazilerimizin onuruna bir program düzenlendi

   

İLK TÖREN KAYMAKAMLIKTA

Derince, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verildiği bu özel gün münasebetiyle ilçede düzenlenen etkinlikler bu yıl ilk olarak Derince Kaymakamlığı’nda gerçekleşti. Çelenk sunma töreni Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hakan Yıldız, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, gaziler, şehit ve gazi aileleri, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, kaymakamlık daire müdürleri, Askeri erkan ve vatandaşların katılımları ile gerçekleşti. Kaymakam Demirelli, Garnizon Komutanı Yıldız, Başkan Gökçe ve Muharip Gaziler Derneği adına İsmail Sayan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların yapıldığı program, toplu fotoğraf çekiminin ardından tamamlandı.

   

GAZİLERİMİZİN ONURUNA PROGRAM

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Derince’de düzenlenen etkinlikler Yelken Kafe’de gazilerimizin onuruna düzenlenen kahvaltı programı ile devam etti. Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hakan Yıldız ve Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin gazilerimiz ile bir araya geldiği programda ilçe protokolü de hazır bulundu. Programa katılan gazilerimizle tek tek sohbet ederek, Gaziler Günü’nü tebrik eden Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, yaptığı konuşmada “Bugün aynı zamanda Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921’de Gazilik ve Mareşallik Unvanını verdiği gün. Bu sebeple başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu özel günümüzü kutluyorum” dedi.

 

BAŞKAN GÖKÇE: EMANETLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Başkan Gökçe, konuşmasının devamında “Ülkemiz topraklarının, vatanımızın, bayrağımızın ve kutsal olan bütün değerlerimizin savunulmasında en zor koşullarda canını feda eden gazilerimiz biçim için çok kutsaldır, değerlidir. Gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınları bizim emanetlerimizdir. Bizim bu emanetlerimize sahip çıkmamız boynumuzun borcudur. Derince Belediyesi olarak her zaman gazilerimizin ve şehitlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bugün eğer Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en önemli ülkelerinden biriyse, kendi coğrafyasında en büyük güç ise bunlar sizin sayenizde ve geçmişte şehit olan atalarımızın sayesinde olmuştur. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimize ve vefat eden tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda aramızda olan ve yaşamını sürdüren bütün gazilerimize de Allah’tan uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

KAYMAKAM DEMİRELLİ’DEN MESAJLAR

Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli de konuşmasında “Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Gaziler Günümüz kutlu olsun. Gazilik bizim geleneğimizde, dinimizde kutsal bir mertebe. Millet olarak da gazi ruhlu bir milletiz biz. Geçmişten bugüne bu topraklarda özellikle Sultan Alparslan’dan başlayan yolculuğumuz Fatih Sultan Mehmet Han’larla perçinleşti. Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte bu topraklarda bu kaleyi savunmak için aynı ruhla, aynı hedefle mücadele ettik. Bugün bu zor coğrafyada burada hep beraber oturabiliyorsak bu geçmişten günümüze aynı ruhla mücadele eden Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Kıbrıs’tan 15 Temmuz’a aynı ruhun devamıdır. Gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Gazilerimiz için devlet olarak, millet olarak gazilerimizin onurunu ve hukukunu korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Şunu da bilmenizi isteriz ki hiçbir yerde gazilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada hep millet olarak mücadele içerisinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla şehitliğin, gaziliğin ne olduğunu bizden sonraki nesillerimize iyi aktarmamız gerekiyor. Tüm şehitlerimize, ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Siz gazilerimize Allah’tan sağlıklı ömür diliyorum. İyi ki varsınız” dedi. 

 

19 Eylül Gaziler Günü Karamürsel'de Coşkuyla Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Karamürsel’de düzenlenen anlamlı etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Karakaya, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Karamürsel Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya gazilerle sohbet ederek onların fedakarlıklarına vurgu yaptı. Başkan Vekili Kaya yaptığı açıklamada; “Gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı ve vatanımızın bekası için canlarını feda eden kahramanlarımızdır. Onların bizlere bıraktığı mirası her zaman koruyacağız. Törenimizden sonra Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Temsilciliğine Belediyemiz olarak tahsis ettiğimiz yeni dernek yerimizin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

 

KARAMÜRSEL BELEDİYESİNDEN GAZİLERE BÜYÜK DESTEK

Resmi törenin ardından Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık tarafından Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Şubesine tahsis edilen yeni dernek yerinin açılışı gerçekleştirildi.

Muharip Gaziler Derneği Karamürsel Şubesi Başkanı Yaşar Göközkut yapmış olduğu açılış konuşmasında; “Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Başkan Vekilimiz İlkay Kaya ve ekibine yapmış olduğu destekler için çok teşekkür ederim” dedi.

Gazilere yapılan bu destek, Karamürsel halkı tarafından büyük takdir topladı.

 

GAZİLERİMİZE ZİYARET

19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Karamürsel’de düzenlenen resmi tören ve dernek binasının açılışının ardından Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkan Vekili İlkay Kaya ve beraberindekiler Kıbrıs Gazisi Halil Yıldırım ve Necmettin Olca’yı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Kıbrıs Gazileri ilçe protokolüyle sohbet ederek, Kıbrıs anılarından bahsetti.

GAZİLER GÜNÜ GÖLCÜK'TE TÖRENLE KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk’e, “Gazî” ünvânı ve “Mareşal” rütbesi verilmesinin 103.yıl dönümü ve “19 Eylül Gaziler Günü” Gölcük Anıtpark’ta törenle kutlandı.

 

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e, “Gazî” ünvânı ve “Mareşal” rütbesi verilmesinin 103.yıl dönümü ve “19 Eylül Gaziler Günü” kapsamında Gölcük’te tören düzenlendi. Anıtpark’ta düzenlenen törene Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yücel Korkut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Gölcük Şubesi (TEMAD) Başkanı Bekir Tülü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Gölcük Temsilcisi Mehmet Oğur, gaziler, Kaymakamlık Daire Müdürleri, STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDULAR

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yücel Korkut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şube Başkan Yardımcısı çelenk sunmasıyla başlayan tören, askeri bando eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde de İstiklal Marşı’nın okunması daha sonra da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

 

KAHRAMAN GAZİLERİN GÜNLERİNİ KUTLADILAR

Törenin sonra ermesinin ardından Kaymakam Gültekin, Garnizon Komutanı Korkut ve Başkan Sezer, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Gölcük Şubesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi’ni ziyaret ederek gaziler ile bir araya geldiler. Sohbet eşliğinde geçen ziyaretlerde heyet, kahraman gazilere bir kez daha teşekkür ederek günlerini kutladılar.

 

Gaziler Günü’nün 103. Yılı Dilovası’nda Törenle Kutlandı

Dilovası’nda 19 Eylül Gaziler Günü, büyük bir coşku ve saygıyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazilik” unvanının verilişinin 103. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören, Enka Okulları Anadolu Teknik Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Törene Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, kamu kurum müdürleri, gaziler ve gazi ailelerinin yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

 

"VATANI BEDENİMİZDEN PARÇALAR VEREREK KAZANDIK"

Dilovası Şehit Aileleri ve Gaziler adına konuşan Kıbrıs Gazisi Mithat Ağdur, vatan topraklarının bedelinin canla, kanla ödendiğini vurgulayarak, bu toprakların şehitler ve gaziler sayesinde kazanıldığını belirtti. Ağdur, "Bugün özgürce yaşayabiliyorsak bunu Allah’a, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Gazilerimiz, milletimizin bağımsızlığını ve bayrağımızın kıymetini en iyi gösteren kahramanlardır" dedi. Ardından öğrenciler, Gaziler Günü’ne dair şiirler okudu.

GAZİLERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR

Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, konuşmasında gazilerin milletin bağımsızlık mücadelesindeki fedakârlıklarının simgesi olduğunu vurguladı. Ömeroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatan sevgisini ve bağımsızlık uğrunda gösterilen kahramanlıkları en iyi şekilde temsil eden liderdir. Gazilerimizin izinden giderek, milletimizin onurunu ve haysiyetini koruyan kahramanlardır. Onların cesareti ve vatanseverliği, tüm topluma ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Gazilerimizin ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, en büyük görevimizdir. Dilovası Belediyesi olarak, gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

 

"GAZİLERİMİZİN ŞEREF GÜNÜDÜR"

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, 19 Eylül Gaziler Günü’nün gazilerimizin onur ve gururla hatırlandığı özel bir gün olduğunu belirtti. Kubilay, "Bugün ülkemizin her köşesinde özgürce dalgalanıyorsa bu aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bize öyle büyük bir hediye bıraktılar ki tüm varlığımızla korumaya çalışıyoruz. Ülkemizi şehit ve gazilerimizden aldığımız gibi biz de gelecek nesillere emanet edeceğiz” dedi.  Konuşmaların ardından Dilovası İlçe Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ve Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Gazilerle bir süre sohbet etiler.

Körfez’de Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü dolayısıyla Körfez Kaymakamlığı’nda çelenk bırakma töreni gerçekleştirildi. Törene; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı İsa Büyük, Garnizon Komutanı, siyasi parti başkan ve temsilcileri, STK ve oda temsilcileri ile gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Çelenk sunumu sonrasında da günün anlam ve önemine değinilen konuşmalar yapıldı, Başkan Söğüt de Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımıza başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

TARİHİMİZİN EBEDİ KAHRAMANLARI

Şanlı tarihimiz boyunca, bütün engelleme ve zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.

ŞEREF VESİLESİDİR

Yüreklerindeki vatan, bayrak, millet aşkıyla tarihe destan yazan gazilerimiz; sadece yaşarken değil, bu aziz millet dünya üzerinde var olduğu müddetçe, bu topraklarda уaşaуan herkes için birer onur ve şeref vesileleridir. Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi makamla ölçülemeyecek derecede büyük bir gurur kaynağıdır.

GURUR VE ONUR DUYUYORUZ

Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Gazi bir millet olan Türk milletinin mensubu olmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü’nü bir kez daha kutlar, selam ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat