Özdilek

Güncel

19 Mayıs özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir

Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

18 Mayıs 2019 Saat: 01:22
19 Mayıs özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir
19 Mayıs özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir

19 Mayıs özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Deniz Karamert 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, “19 Mayıs 1919’da atılan tarihi adım vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır. Ulu Önder Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa âşık olan halkımız, boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. 19 Mayıs, halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir” dedi.

“Cumhuriyet bizlere Atatürk’ün emanetidir”

Cumhuriyet devriminin en önemli ilkelerinden birisinin devrimcilik olduğunu söyleyen “Devrimcilik; gençliği, değişimi ve dönüşümü ifade eder. Devrimci olmak Bekirağa bölüğünde Mustafa Kemal olmaktır. Cephelerde Nene Hatun, Menemen’de Kubilay, sokaklarda Deniz Gezmiş, çıkmaz sokakta Ali İsmailolmaktır. Bizler zulme karşı direnmeyi Cumhuriyet‘in kurucusu Atatürk‘ten öğrendik. Bu Cumhuriyeti O’ndan miras aldık. Bu Cumhuriyet bizlere Atatürk‘ün emanetidir” diye konuştu.

“Atatürk gençlere her zaman güvendi”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlerin ulusların geleceği olduğuna inanarak, gençlerin en iyi şekilde yetişmesi, özgüveni yüksek, ülkesine ve milletine bağlı kişiliklerle yarınlara hazırlanmasını istemiştir diyen Andız, “Gençlere her zaman güvenen Atatürk, onların aklın ve bilimin önderliğinde, ulusal değerlerini özümsemiş, özgürlük ve bağımsızlığı bir yaşam felsefesine dönüştüren kuşaklar olarak yetişmesini amaçlamış ve bu doğrultuda önemli adımlar atılmasını sağlamıştır. Cumhuriyet’i en iyi biçimde koruyup kollayacağına inandığı gençlere emanet etmiş, böylelikle de Türk gençliğine güvenini göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda etmekten bir an bile çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat