Özdilek

Güncel

21 kursiyer Klâs Sertifika alacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ile İŞKUR işbirliğinde açılan Gazaltı Kaynakçılık kursunu bitiren kursiyerler Klâs sertifikalarını alıyor. Uluslararası geçerliliği bulunan sertifika ile kursiyerler dünyanın her yerinde rahatlıkla iş bulabilecekler.

 


 
SERTİFİKA TÖRENİ ÇARŞAMBA GÜNÜ
KO-MEK, Seka Kaynakçılık Atölyesi ve KO-MEK Dilovası Kaynakçılık Atölyesi’nde eğitim gören 21 kursiyer 1 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek olan törenle sertifikalarını alacak. Saat 11.30’da Sekapark’ta bulunan Seka Kaynakçılık Atölyesi’nde gerçekleştirilecek olan programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katılacak.
 
ZORLU SINAVDAN GEÇTİLER
‘Klâs Sertifika’ belgesine sahip olmak isteyen kursiyerler zorlu bir sınavdan geçiyor. Kursiyerlerin sınavda yaptıkları kaynaklar üç ayrı elemeden geçiriliyor. Kursiyerlerin yapmış olduğu kaynaklar ilk olarak göz elemesinden geçiyor. Ardından yapılan kaynakların röntgen filmleri çekilirken dayanıklılıklarına bakılıyor. Son aşama ise yapılan kaynağın bir nevi dayanıklılık testi sayılan eğme testine tabi tutuluyor. Tüm bu aşamalardan sonra kaynak yapılan metalden kesilen üç ayrı parça, eğme testine sokuluyor ve parçalar testi başarı ile geçerse, kursiyer Klâs Sertifika almaya hak kazanıyor.
 
TÜRK LOYDU NEZARETİNDE
Dünyanın her yerinde geçerliliği olan Klâs Sertifika Sınavı Türk Loydu Vakfı yetkililerinin nezaretinde yapıldı. Sınava kurs usta öğreticileri tarafından başarılı bulunan 34 kursiyer katıldı. Kursiyerlerin denetçiler huzurunda yaptıkları kaynaklar, önce göz muayenesinden geçti. Göz muayenesi sonucu, sınava giren 34 kursiyerden 22 tanesi ön elemeyi kazandı. Bu kaynaklar daha sonra röntgene gönderilerek filmleri çekildi. Röntgende sadece bir kursiyer elenirken 21 kursiyer Klâs Sertifika almaya hak kazandı.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat