Özdilek

Spor

25 Kasım Birleşmiş Milletler Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü

25 Kasım 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kadına Şiddetle Mücadele günü ilan edildi.

26 Kasım 2016 Saat: 00:37
25 Kasım Birleşmiş Milletler Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü
25 Kasım Birleşmiş Milletler Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü

2015 yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin beşincisi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadın ve Kız Çocuklarının Güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda 25 Kasım büyük önem arz etmektedir.

Bu anlamda farkındalık yaratmak amacıyla UCLG MEWA (Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı); Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyeleri ile şiddet konusunda ŞiddETME! başlığı altında etkinlik gerçekleştirmekte.

‘’UCLG MEWA (Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı) ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi olmamız münasebetiyle bizlerde Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi olarak sevgi ile yoğurulmuş, eşit ve paylaşımcı bir dünya için ŞiddETME! diyor ve yapılan etkinliğe destek olmak adına bugün burada toplanmış bulunuyoruz’’ diye belirten Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi şu sözlerle devam etti.

‘’Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi olarak kadınlara uygulanan her türlü şiddetin karşısındayız. Tüm unsurlarımız ile kadına yönelik şiddet konusunda toplumda farkındalık yaratmak için çaba sarf ediyoruz. “Barışçıl Bireyden Barışçıl Topluma”, “Gölcük Öğrencileri Yaşam Becerilerini Geliştiriyor”, “Dedelerimizden Ninelerimizden Öğreniyoruz”, “Mutlu Aile Mutlu Toplum” gibi ortak olduğumuz, işbirliğiyle yürüttüğümüz ve desteklediğimiz projelerle bu konuyu işlemekteyiz.’’

‘’Bu gün vesilesi ile tüm dünyadaki her türlü şiddetin sona ermesini temenni ediyoruz’’ dediler.

Haber: Veysel Kavrayan

veyselkavrayan@gmail.com

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat