Özdilek

Güncel

28 yıl sonra Kocaeli'de bir araya geldi.

1989 ve 1990 Yıllarında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığında vatani görevlerini yerine getiren 67, 68 ve 69 tertip askerler, 28 yıl sonra Kocaeli'de bir araya geldi.

21 Mayıs 2017 Saat: 18:12
28 yıl sonra Kocaelide bir araya geldi.
28 yıl sonra Kocaeli'de bir araya geldi.

Duygu dolu anların yaşandığı buluşma şu şekilde gerçekleşti. Başiskele ilçesinde yaşayan Ertan Gedik, sosyal medya hesabından arama yaparken vatani görevini birlikte yaptığı arkadaşlarını  tek tek buldu. Ardından gurup oluşturan arkadaşlar 1989 ve 1990 Yıllarında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığında vatani görevlerini yerine getiren 67, 68 ve 69 tertip askerleri  Sosyal medyada bir araya topladı.Ardından  buluşmak için  karar alındı.Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan arkadaşlar, Başiskele ilçesinde bulunan Yakamoz kafede 28 yıl sonra bir araya geldi.Buluşmaya, aynı anda askerlik yapan 42 kişi katıldı. Asker arkadaşların yanı sıra buluşmaya Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığı, Bölük Ulaştırma Başçavuşu olarak görev yapan Hasan Uysal'da katıldı. Buluşmaya katılan bir diğer isim rahmetli olan Ali Öktem’in Annesi Gülay Öktem oldu. Gülay Ökten oğlunun asker arkadaşlarını kırmadı ve Muğla’dan Kocaeli’ne geldiAsker arkadaşların ilk hedefi yıllar sonra gerçekleştirdikleri bu birlikteliği bir çatı altında toplamak.Asker arkadaşların ilk hedefi yıllar sonra gerçekleştirdikleri bu birlikteliği bir çatı altında toplamak. Konuyla ilgili açıklama yapan Ertan Gedik; "28 yıl sonra ilk defa bir araya geldik. Bugün buraya Türkiye'mizin 81 vilayetindeki asker arkadaşlarımız geldi. Emeği geçen arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum.  Biz 89 ve 90 Yıllarında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetler Komutanlığında vatani görevimizi yaptık. Rahmetli Orgeneral Eşref Bitlis'in askerleriyiz. Onunla görev yapmaktan gurur duyduk ve her zaman onu rahmet ile anıyoruz. Her sene geleneksel bir hale getirerek bu buluşmaları devam ettireceğiz. Bizim hedefimiz bu birlikteliğimizi bir çatı altında toplamak" dedi. 28 Yıl sonra buluşan asker arkadaşları, askerlik anılarını tazeleyip geçmişte yaşadıkları anıları anlatıp hasret giderdi. Bol bol fotoğraf çektiren asker arkadaşları, bir daha başka bir yerde buluşmak üzere sözleşip ayrıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat