Özdilek

Güncel

44 bin minik okula başlıyor

İlkokul, ortaokul ve liselerde 2014-2015 ders yılı 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

7 Eylül 2014 Saat: 15:17
44 bin minik okula başlıyor
44 bin minik okula başlıyor

Ancak yarın anasınıfları ile, ilkokulların 1 nci sınıflarına ilk kez adım atacak toplam 44 bin  öğrenci okullarının yoluna düşecek. Anasınıfı ve 1 nci sınıf öğrencisi minikler, ders yılı başlamadan önce bir hafta okul ortamına alışacaklar. Bu yıl  ilimizde ana sınıflarında 16 bin, ilkokulların 1 nci sınıflarında 28 bin yeni öğrenci eğitime başlıyor. 15 Eylül’den sonra ise,ilimizde ilkokul, ortaokul ve liselerde toplam 360 bin öğrenci ve18 bin öğretmen  derslere başlayacaklar.

411 OKULA MÜDÜR ARANIYOR

Öteyandan, yeni eğitim yılı başlarken, ilimizdeki pek çok okulun henüz yöneticisi bulunmuyor. Boş bulanan 411 okul müdürlüğü için, koşullara uyan eğitimciler yarın, salı ve çaramba günü, internet ortamından Milli Eğitim’e başvuru yapacaklar. Milli Eğitim, yeni okul müdürlerini 12 Eylül’de atayacak.

ÜÇ OKULDA AÇILIŞ TÖRENİ

Anasınıfı ve ilkokul 1 nci sınıf öğrencileri yeni ders yılına Başarken, ilimizde yeni yapılan üç okulda da açılış törenleri gerçekleştirilecek. Başiskele Gübretaş İlkokulu’nun açılış töreni saat 10.00’da, Başiskele Selim Yürekten Endüstri Meslek Lisesi’nin açılış töreni  saat 11.00’de yapılacak. Gölcük’te yapımı tamamlanan Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış töreni de saat 12.00’de.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat