Özdilek

Güncel

76 milyonu kucaklayabilecek bir adayımız var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmek için Ankara’ya giden CHP Örgütü, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ü de ziyaret etti. Bingöl, “Bizim 76 milyonu kucaklayabilecek bir adayımız var” dedi

16 Temmuz 2014 Saat: 17:32
76 milyonu kucaklayabilecek bir adayımız var
76 milyonu kucaklayabilecek bir adayımız var

CHP İl Örgütü önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek üzere Ankara’ya gitmişti. Partilerinin grup toplantısına katılan ve Kılıçdaroğlu’na ziyarette bulunan il yöneticileri, sonrasında da Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ü ziyaret etti. Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili değerlendirmede bulunan Bingöl, “Bizim 76 milyonu kucaklayabilecek bir adayımız var” şeklinde konuştu.

ÖNSEÇİM YOK

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin Bingöl, şuan için 2015 genel seçimlerinde milletvekillerinin önseçimle belirlemeyi düşünmediklerini söyleyerek, “Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Önseçimin, CHP’nin tarihine bakıldığında sıklıkça başvurulan bir yöntem olduğunu görüyoruz. Birçok ilde de yerel seçimler için önseçimi uyguladık. Ama 2015 genel seçimleri şu an gündemimizde değil. Bu nedenle ön seçim olup olmaması da net değil” ifadelerini kullandı.

1 YIL ERTELENDİ

İl ve ilçe örgütlerinde 2 yıllık sürelerin dolduğunu fakat seçim için bir yıllık erteleme yaptıklarını dile getiren Bingöl, “Örgütlerimizin 2 yıllık süreleri doldu. Fakat cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle örgüt seçimlerini bir yıl erteleme kararı aldık. Önümüzdeki takvime baktığımızda bir de 2015 yerel seçimleri var. Eğer uygun bir takvim aralığı bulursak örgüt seçimlerini gerçekleştireceğiz. Ama uygun olmazsa örgüt seçimleri gecikebilir” dedi.

İNTERNETTEN ÜYELİK

CHP’yi yenileştirmek ve gençleştirmek adına bir takım projeleri hayata soktuklarını da ifade eden Tekin Bingöl, henüz tanıtımı bile yapılmayan internet üzerinden üyelik sistemiyle ilgili bilgiler aktardı. Bingöl, “Yeni bir sistem kurduk ve daha tanıtımını bile yapmadık. Üç gün önce hayata geçirdik. Artık CHP’ye üye olmak isteyenler internet üzerinden bunu yapabilecek. Çok kısa bir işlemle partiye üye olabilecekler. Biz böyle projelerle gençleri partimize çekmeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

ÖNYARGILAR VARDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Tekin Bingöl, adayları olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 76 milyonu kucaklayabilecek tek aday olduğuna vurgu yaptı. Bingöl, “Adayımız Ekmeleddin Bey’i açıkladığımızda ilk etapta bazı tepkiler aldık. Önyargılar vardı. Adayımızla ilgili yanlış bir algı oluşturulmuştu. Fakat bu algıyı adayımız sahaya çıktıkça kırmayı başardı. İlk güne göre çok daha iyi bir yerdeyiz. Bizim 76 milyonu kucaklayabilecek bir adayımız var” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat