Özdilek

Spor

8207 öğrenci buz pateniyle tanıştı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Türkiye Buz Pateni Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Kağıtspor’la birlikte başlattığı ‘ Okuldan Buza’ Projesinde Kocaeli’deki, 70 okuldan 8207 öğrenci buz pateni ile tanıştı.


 
70 OKULDAN ÖĞRENCİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un altyapısını hazırladığı proje hedefine ulaştı. Kentin dört bir yanında ki 70 okuldan öğrenciler Olimpik Buz Sporları Salonuna getirildi ve buz sporları ile tanıştırıldı. Çoğu öğrenci ilk defa Buz Salonunu görürken konu ile ilgili açıklama Kağıtspor AS Başkanı ve Buz Pateni Branş sorumlusu Murat Uzar, ‘ Bu proje ile Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun herkese spor yaptıralım hedefine zemin hazırladık. Ulaşımını özel araçlarla sağladığımız Kocaeli’nin bütün ilçelerinden İlköğretim öğrencileri yapılan programla buz patenine geldiler. Patenlerini giyerek buz da kayıp değişik bir heyecan yaşadılar. Gelecek dönemde hedefimiz sayıyı artırarak bu projeyi geliştirmek olacak ‘ dedi. 
EN UÇ NOKTALARDAN GELDİLER
‘Okuldan Buza’ Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonuna son gelen okul Kandıra’dan Safalı Köyü İlköğretim Okulu oldu. Öğretmenleri nezaretinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı araçla Buz Sporları Salonuna gelen küçük öğrenciler oldukça heyecanlıydı. Büyükşehir Kağıtspor’un deneyimli Antrenörleri Ece Ongül, Ali Demirboğa, Burçin Çevik, Çağla Sevgili ve Ali Yılmaz yönetiminde önce patenlerini giydiler ardından da buz üzerinde yürümek ve kaymak için çaba gösterdiler. 45 dakikalık seans sonunda hayatlarında ilk kez Buz Patenine gelen küçük öğrenciler ‘ Okuldan Buza’ projesini hazırlayanlara teşekkür ettiler. Büyükşehir Kağıtspor yöneticisi Murat Uzar program sonunda , Projede görev alan antrenörlere çiçek verdi ve baklava ikram etti.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat