Özdilek

Güncel

9 anket şirketinden son dakika referandum araştırma sonuçları

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumuna geri sayım devam ediyor. Referanduma sayılı günler kala, anket şirketleri seçmenin nabzını ölçmeye devam ediyor. 9 anket şirketinin yaptığı referandum araştırmasın

13 Mart 2017 Saat: 15:44
9 anket şirketinden son dakika referandum araştırma sonuçları
9 anket şirketinden son dakika referandum araştırma sonuçları

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumuna geri sayım devam ediyor. Referanduma sayılı günler kala, anket şirketleri seçmenin nabzını ölçmeye devam ediyor. 9 anket şirketinin yaptığı referandum araştırmasında 'Evet' oylarının önde olduğu görüldü. 'Evet' oylarının en yüksek oranda görüldüğü anket sonuçlarını Konsensus ve MAK araştırma şirketleri açıkladı. İşte vatandaşların merakla takip ettiği referandum anket sonuçlarıyla ilgili yeni gelişmeler.

 

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak referandum için geri sayım devam ederken anket şirketleri de halkın nabzını ölçmek için çalışmalarına devam ediyor. 9 anket şirketi, yaptıkları Anayasa Değişikliği Referandumu sonuç araştırmalarını açıkladı. Sonuçlarda yüksek oranda 'Evet' oylarının önde olduğu görülüyor. En yüksek 'Evet' oyu oranlarını Konsensus ve MAK araştırma şirketleri açıkladı. Konsensus ve MAK'ın referandum anket sonuçlarına göre 'Evet' oy oranı yüzde 59.

 

 

 

Sektörün önemli araştırma şirketlerinden Konsensus şirketinin sitesinden verdiği referandum anket sonuçlarında Evet diyenlerin oranı yüzde 59, HAYIR diyenlerin oranı yüzde 41 olarak görülüyor.

 

 

Hayır Çıkacak Diyen İki Anket Şirketi

 

Referandumda hayır çıkacağını iddia eden bugüne kadar sadece 2 anket şirketi oldu. Bunlardan biri Gezici oldu. Gezici'nin referandum anket sonuçlarına göre halkın yüzde 41.2’sinin ‘Evet’, yüzde 58.2’si ise ‘Hayır’ diyecek.

 

AKAM referandum anket sonuçları: Yüzde 57 hayır

Referandumda 'hayır' çıkacağını iddia eden anketler sonuçlarından birini de AKAM şirketi yayınladı. Bu ankete göre de Hayır oyları yüzde 57.6 ile önde görünüyor. AKAM'ın iddiasına göre evet oyları yüzde 42 civarında bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat