Özdilek

Güncel

910 Öğrenciye Burs Müjdesi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Pehlivan, Körfez Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üzerinden 910 üniversite öğrencisine ayda 100 TL burs verecek.

 

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ürettiği çözümle üniversite öğrencilerine 100 TL burs verecek. Başkan Pehlivan ürettiği çözümle sadece ilimizde değil, Türkiye genelinde burs verebilen tek belediye başkanı oldu. Yapılan duyuru sonrasında ailesi Körfez ilçede oturan ve 4 yıllık devlet üniversitesine devam eden 1324 öğrenci burs başvurusu yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında şartlar zorlanarak 910 öğrenciye burs kaynağı yaratıldı. Burs almaya hak kazan öğrencilerin isimleri Körfez Belediyesi’nin resmi internet sitesi www.korfez.bel.tr’den duyuruldu. İlk burs 5 Şubat’ta öğrencilerin banka hesaplarına yatırılacak.

 

CHP’nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi belediyelerin burs vermesine olanak sağlayan yasal düzenlemeyi 2009 yılında iptal etmişti. Burs konusunda oldukça kararlı olan başkan Pehlivan, 2004 yılında kurduğu Körfez Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üzerinden burs verilmesi için bir ay önce düğmeye basmıştı. Değerlendirmeler sonuçlandıktan sonra bir açıklama yapan Pehlivan, “Duyuru yaptığımızda 500 civarında öğrenciye burs vermeyi planlıyorduk. Bir aylık süreçte arayışlarımızı sürdürdük. Tüm imkanları zorladık ve 910 öğrenciye kadar burs verebilmenin olanaklarını yarattık” dedi. Pehlivan, derneğe bağış yaparak burs verilmesine katkı veren sanayici ve iş adamlarına da teşekkür etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat