Özdilek

Güncel

94 SENDİKACI ARKADAŞIMIZ SERBEST BIRAKILSIN

Eğitim-Sen Gebze Şubesi, bıkmadan usanmadan her hafta, eski çarşı meydanında toplanarak, tutuklanan sendikacı öğretmen arkadaşlarının serbest bırakılmasını istiyorlar. Bu hafta sonu da yine yürüyüş yapıp, taleplerini dile getirdiler.

1 Mayıs 2013 Saat: 21:01
94 SENDİKACI ARKADAŞIMIZ SERBEST BIRAKILSIN
94 SENDİKACI ARKADAŞIMIZ SERBEST BIRAKILSIN

KESK’e yönelik özellikle 2012 yılında yoğun operasyon yapıldığını,  bu yıl 19 Şubat’ta ise bunun doruğa çıkartıldığını, 167 kamu emekçisinin gözaltına alındığını, bunlardan 67’nin tutuklandığını, cezaevlerinde 94 sendika yönetici si ve üyesinin bulunduğunu ifade ederek, bunların serbest bırakılmasını istediler.

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrden tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Görmeyen gözlere, duymayan kulaklara , yazmayan kalemlere  inat bir kez daha ifade ediyoruz. Bizler bu topraklarda gerçek demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin de ağır olduğunu biliyoruz. Ancak hak verilmez mücadeleyle alınır şiarını ilke edinen , baskılara mücadeleyi daha da yükselterek cevap veren, acıyı bal eyledik diyen gelenekten gelen KESK’liler  baskılar karşısında asla yılmayacaktır” dedi.

KESK olarak bugüne kadar tutuklu arkadaşlarının özgürlüğe kavuşması  için hem örgütlü gücü hem de hukuki yollarla mücadeleyi sürdüreceklerini  ifade eden İrden,”  Tek amaçları sendikal hak ve özgürlükler olan, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim Sen’e diğer sendikalar ve kitle örgütleri de destek verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat