Özdilek

Güncel

ADD 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şubesi, 8 Mart Dünya kadınlar günü dalayışıyla ilgili kutlama mesajı yayınladı.

7 Mart 2019 Saat: 22:09
ADD 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı
ADD 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

ADD 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şubesi, 8 Mart Dünya kadınlar günü dalayışıyla ilgili kutlama mesajı yayınladı.

 Mesaj şöyle

162 yıl önce, 8 Mart 1857'de, New York ta, çoğunluğu kadın olan binlerce tekstil işçisi, ağır iş koşullarının düzeltilmesi ve bir takım sosyal, ekonomik hak talepleriyle greve gitmişlerdir.

Bunun üzerine, yoğun bir polis şiddetiyle karşılaşan tekstil işçileri,  zorla fabrikaya kapatılmış ve fabrika ateşe verilmiştir. Çıkan yangın sonucu 129’u kadın, 146 kişi hayatını kaybetmiştir.

Yaşanan bu acı olaylar, dünya emekçi kadın hareketinin de fitilini ateşlemiştir.

 Birleşmiş Milletler, 16 Aralık 1977 tarihinde, 8 Mart tarihini, “Kadın Hakları İçin Birleşmiş Milletler Günü” olarak kabul etmesinin ardından B.M Üyesi pek çok ülkede, Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Arkadaşlar, kadınlar sadece fabrika veya işyerlerinde değil, hayatın her alanında sömürülmekte, ezilmekte, alınıp satılan birer meta olarak görülmekte, taciz edilmekte ve katledilmektedirler. Bu durum İslam coğrafyasında daha da katmerleşerek yaşanmaktadır.

 Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” Sözleriyle Kadının yüceliğini ve yüceltilmesi gerektiğinin altını çizmiş ve yine "Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez” Sözleriyle de Tür kadınının vatanseverliğini, kahramanlığını ve fedakârlığını dile getirmiştir. Bu bakış açısıyla, yeni kurulan Modern Türkiye Cumhuriyetinde pek çok yasal düzenlemeyle kadın hakları güvence altına alınmıştır.

Başta seçme ve seçilme hakkı, medeni kanunla sağlanan tek eşlilik, eğitimde kadın erkek eşitliği, aile hukuku ve benzeri pek çok yasal düzenlemeyle kadın hakları konusunda pek çok dünya devletlerinin de önüne geçmiştir.

Cumhuriyetle beraber tüm bu olumlu adımların atılmış olmasına rağmen, günümüz Türkiye’sinde, pek çok şeyde olduğu gibi, Kadın hakları konusunda da, istenilen düzeye ulaşılamamıştır.

 Başta işsizlik, hayat pahalılığı, Çocuk yaşta evlilikler, muhafazakârlık, erkek şiddeti, töreler ve cehalet kadınlarımız için hayatı tekrar yaşanmaz hale getirmeye yetmiştir. Kadınlarımızın, sömürülmeden, ezilmeden özgürce bir yaşam sürdürmeleri, ancak ve ancak, Atatürkçü, devrimci, aydınlanmacı ve bilimsel bir bakış açısıyla mümkün olacaktır.

8 Mart dünya kadınlar gününün Ülkemizde de resmi tatil olması dilek ve temennileriyle,  dünya kadınlar gününü kutlar, saygı ve sevgiler sunarım.

8 Mart 2019

Atatürkçü Düşünce Derneği İZMİT Şubesi

Başkan Yardımcısı

Ayşe FİLİZ

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat