Özdilek

Güncel

ADD İzmit’ten 30 Ağustos sergisi

ADD İzmit Şubesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Sabri Yalım Parkı karşısı, İzmit Yürüyüş Yolu üzerinde Atatürk Fotoğrafları Sergisi açtı

30 Ağustos 2016 Saat: 09:52
ADD İzmit’ten 30 Ağustos sergisi
ADD İzmit’ten 30 Ağustos sergisi

ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavas ve yönetim Kurulu üyeleri her Milli Bayram’da olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle  Sabri Yalım Parkı karşısı, İzmit Yürüyüş Yolu üzerinde Atatürk Fotoğrafları sergisi ve stant açtı.

Serginin açılışının ardından bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Ahmet Kavaz şu ifadelere yer verdi: “Tarihimiz hiç şüphesiz ki hiçbir milletinkiyle kıyaslanamayacak kadar büyük zaferlerle doludur. Bunlardan birisi de Kurtuluş savaşımızın en son ve en büyük zaferi olan 30 Ağustos zaferidir.  26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlayan ve 30 Ağustos’ta Dumlupınar Meydan Muharebesinde kazanılmış olan bu büyük zaferin 94. yılı hepimize kutlu olsun. 30 Ağustos sadece bu son 4 günün ifadesi değil elbette. Samsun’dan İzmir’e uzanan uzun ve çetin bir dönemin simgeleşmiş halidir. Üzerinde yaşadığımız bu toprakların vatan yapılmasının ifadesidir. Kurtuluş Savaşımızın omurgasıdır, özgürlüğümüzün tescilidir. Ne mutlu!

 

Arkadaşlar nice askeri başarısını bu zaferle taçlandıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; dünyanın ezilen, işgale uğrayan, sömürülen tüm ulusları için umut ışığı olmuştur.Tunus, Cezayir,Hindistan ve Pakistan; bu büyük zaferin komutanından ilham ve cesaret alarak bağımsızlıklarını elde eden ülkelerden sadece  birkaçıdır.Askeri alanda kazanılan bu zafer, bağımsızlığın, ekonomik, kültürel ve siyasal gelişmenin önünü açmıştır.Ancak ülkemizin şu an içinde bulunduğu durum pek iç açıcı değildir. Misak­ı Milli sınırlarımız ve üniter yapımız, maaleseftir ki ideolojik, etnik,dinsel, dolayısıyla da mezhepsel kargaşa yolu ile değiştirilmek ve parçalanmak istenmektedir. Ülkemiz yine çok acıdır ki Yugoslavya, Libya,Irak ve Suriye’de oynanan kirli oyunun bir benzerine sahne olmaktadır. Bugün şehitlerimizin katilleri emperyalizmin yerli eteleri, tetikçileri ve işbirlikçileridir. Oysa tüm şehitlerimizin Kuvay­i Milliye şehitlerinden zerre farkı yoktur.Sakarya, İnönü, Afyon ve Dumlupınar’da çarpışan askerlerimiz gibi vatanları için canlarını feda etmişlerdir.

Korkarım ki ülkemizin parçalanmasına, sömürgeleşmesine veya gerici dikta yönetimine geçmesine hizmet eden bu işbirlikçi hainlerin saldırıları daha da artabilir. Efendilerinden aldıkları talimatlar gereği ülkemizi emperyalizme teslim etmekle görevlendirilmiş olabilirler. Tüm bu tehditler karşısında bize düşen vazife ise emperyalizmin ikizleri olan etnik ve dinsel temelli ittifakların oyununu bozmak, bu tehlikeyi halka izah etmek ve zorlu bir savaşa karşı her daim tetikte olmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, vatan yolunda can veren yiğit evlatları gibi;son asker, son Atatürkçü toprağa düşene kadar 30 Ağustos’u layığıyla kutlamak ve ona sahip çıkmak gayemizdir. Bu doğrultuda tüm kazanımlarına, şeref ve şanla sahip çıkacağımıza, ulu önderimiz ve tüm şehitlerimize söz veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat