Özdilek

Güncel

AK Parti’li kadınlarda yeni başkan Zeybek

AK Parti’nin iki kez ertelenen ve iki kez başkan adayının değiştiği AK Parti İl Kadın Kolları’nda Oya Tunçel, görevini Emine Zeybek’e devretti.

15 Mart 2015 Saat: 09:49
AK Parti’li kadınlarda yeni başkan Zeybek
AK Parti’li kadınlarda yeni başkan Zeybek

İki defa ertelenen AK Parti İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi, Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi. Kongre, saat 14.00’te başladı. Müge Olşen’in İl Kadın Kolları Başkanlığı’na aday olmaktan vazgeçmesi üzerine ertelen kongrede, mevcut Başkan Oya Tunçel, görevini Emine Zeybek’e devretti. 600 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu ve divan başkanlığını Canan Candemir Çelik’in yaptığı kongrede, 50 il yöneticisi ve 24 üst kurul delegesi seçildi.

 

SİBEL GÖNÜL GELDİ
Kongreye; AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gönül, Kadın Kolları MYK Üyesi Merita Jegeni Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Başkanı Nihat Ergün, AK Parti milletvekilleri Mehmet Ali Okur, İlyas Şeker, Büyükşehir İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, İl eski Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Mahmut Civelek, ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekili aday adayları ve parti teşkilatı katılım gösterdi.

 

ÜYE SAYIMIZI YÜKSELTTİK
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Oya Tunçel, “Sibel Gönül ile başlayan ve 8 yıldır sürdürdüğüm kadın kolları başkanlık görevimi, Emine Zeybek Hanım’a devrediyorum. Biz, ‘Beşiği sallayan el, dünyayı da sallar’ sözü ile yola çıktık. Kapı kapı dolaştık. Ülkemize ve Kocaeli’mize güç kattık. Kocaeli’de kadınlarımı hiçbir şaibeye karıştırmadım. 14 bin 500 olan kadın üye sayımızı 110 bin 500’e çıkarttık. Teşkilatımızdaki kadınlarımız, Kocaeli’de bir güçtür” diye konuştu.

 

HANIMLAR OLMADAN BİZ HİÇİZ
“Kongreler, tazelenme ve yeni güçtür” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Oya Abla’mızın çok emekleri var. Ablalık yaptı, büyüklük yaptı. Sabretti partimize büyük hizmetler verdi. Hep istişareler ile hareket ettik, kendi başına iş yapmadı. Emine kardeşimin de daha güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Hanımefendilerin olmadığı yerde, biz hiçiz. Yılmadan, yorulmadan bu hizmetlere devam edeceğinize inanıyorum. Biz küçük işlerin adamı değiliz” ifadelerini kullandı.

 

HEDEFE ULAŞACAĞIZ
İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, son kongreyi tamamladıklarını belirtti. Ceyhan, “Bugün tamamladığımız kongremizin ardından Kocaeli artık seçimlere hazır duruma gelecek. Oya Hanım’ın 8 yıldır kadınlarımıza gösterdiği şefkati her daim gördüm. Hakkını helal et abla. 4. İl Kadın Kolları Başkanı’mız Emine Zeybek ile yola devam edeceğiz. Aynı hayırlı duayı alacağına eminim. 7 Haziran’ın mührünü vurmuş teşkilatımız burada. 82 günümüz var. Var gücümüzle çalışacağız. Allah’ın izniyle başkanımızın gösterdiği hedefe varacağız. Size güveniyorum. Benim en ufak bir şüphem yok. Bu heyecanı hiç düşürmeden sandıklarda da göstereceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

SAĞLAM TEMELLER
Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, son konuşmayı yapan isim oldu. Ergün şöyle konuştu: “14 yıl boyunca çok büyük hizmetler gösterdiği için Allah’a ne kadar şükretsek az. Gayret ettik, çalıştık. Bütün bu hizmetler Allah’ın yardımıyla olmuştur. Önümüzde seçim var. Bu seçimde ilk defa bir siyasi parti 4 sene üst üste iktidara geldi. Demek ki bu partinin sağlam bir temeli var. O sağlam temeli muhafaza ettiğimiz sürece. 2023’e kadar Türkiye’nin iktidarı AK Parti olacaktır. O yüzden kimsenin kaygısı yoktur.

 

HERKESE NASİP OLMAZ
Partimizin genel başkanını, cezaevinden alıp Çankaya’da köşke götürmek herkese nasip olmaz. Ne kadar şükretsek az. Kadının siyasete katılımı kolay olmamıştır. Hele ki muhafazakar camiada hiç olmamıştır. İnsan, kadın ve erkeğin toplamından oluşur. Bu safhaya gelmek kolay olmadı. Kurucu Kadın Kolları Başkanı’mızın şimdi Kadın Kolları Genel Başkanı olması ayrı bir gurur. Kurucu Gençlik Kolları Başkanı’mız Şemsettin Ceyhan ise şimdi il başkanı. Bu kongreden sonra arazide seçim çalışmalarımıza başlayacağız.”

 

KADIN KOLLARI LİSTE
Emine Zeybek
Aysun Yıldırım
Belgin Ergen
Binnur Büyükdurmuş
Canan Eryılmaz
Canan Soylu
Emine Bayrak
Emine Demir
Emine Turan
Esin Ayyıldız
Esin Sarıçayır
Elif Aydın
Emine Okanalp
Firdevs Genç
Gamze Macit
Gonca Koştu
Gülşen Çelik
Gülşeh Efe
Hacer Özşimşek
Hande Genç
Hicran Bozkurt
Hülya Çiçek
Hülya Gökalp
İlknur çetinbaş
Kıymet Çınar
Kerimen Emil
Melehat çınar
Merve Kesici
Necmiye Kılınç
Nebahat Keser
Nesrin Duran
Nimet Hasdemir
Nurhayat Bozdemir
Pınar Atabay
Sabriye Köseoğlu
Saime Yelken
Serpil Gürsoy
Sibel Uzun
Sevgi Alkan
Selma Gürbüz
Sevcan Kutlu Aydemir
Seyhan Yalım
Sibel Karaaslan
Şeyma Görgün
Şule Yılmaz
Şükran Azgın
Tugba Kaya
Yelda Ateşkan
Zeynep Kaya
Zeynep Sultan Şimşek

 

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ
Emine Zeybek
Oya Tunçel
Behiye Karaosmanoğlu
Furda Ceyhan
Nigar Işık
Güner Ergün
Hale Baştopçu
Şükran Aygün
Nurten Okur
Ayşe Şeker
Birgül Pepe
Fatma Civelek
Hacer Çakır
Banu Çürüksuludemir
Hülya Kodek
Züleyha Uslu
Gülay Artut
Buket Tatoğlu
Emel Kasapoğlu
Aysel Demirtaş
Nilüfer Çelik
Nurcan Aydın
Yasemen Ağra Alemdar
Sevil Özbek

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat