Özdilek

Güncel

Akar’dan 24 kasım öğretmenler günü mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 24 kasım öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

23 Kasım 2017 Saat: 11:22
Akar’dan 24 kasım öğretmenler günü mesajı
Akar’dan 24 kasım öğretmenler günü mesajı

Büyük Önder Atatürk’e 89 yıl önce “millet mekteplerinin başöğretmeni” ünvanının verilmesi münasebetiyle tüm öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı ve duygu yüklü günü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.

Bu günde geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin, ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleştirebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olacağına işaret eden başöğretmen Atatürk’ü; büyük feragat ve fedakarlıkla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi bir kez daha, saygı ve minnetle anıyoruz.

Öğretmenlerimizin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları, son 15 yılda ciddi şekilde gerilemiştir. Eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, Öğretim Birliği ilkesiyle bağdaşmayan uygulamalar, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilerek laik ve bilimsel yapısının yok edilmek istenmesi gibi temel sorunlar, öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntıları daha da derinleştirmiştir.

Bir ülkede eğitimin iyi ve kaliteli olabilmesi için öncelikle eğitimcilerimizin, eğitim emekçilerimizin hak ettiği değeri görmesi şarttır. Mutlu olmayan eğitimcilerin, mutlu bireyler yetiştirmesi söz konusu olamaz. Ülkemizdeki eğitimciler ne yazık ki hem başka ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha fazla çalışmakta hem de hak ettiği ücreti alamamaktadırlar. Bunun yanında atanamayan yüzbinlerce öğretmenimizin bulunduğu ülkemizde onların mutluluğunu paylaşmaktan çok mutsuzluklarını paylaşıyoruz. 

Yaşadıkları tüm sorunlara rağmen onurlu meslekleriyle her zaman sevgi ve saygı ile andığımız, her gün güzel bir gelecek için umudu yenileyen tüm öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

 

 

                                                                                                          Haydar AKAR

                                                                                     Kocaeli Milletvekili

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat