Özdilek

Siyaset

AKAR’ Esnaf’ın sorununu Dinledi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

      CHP Kocaeli Milletvekili Haydar AKAR dün 28 Haziran, Tavşantepe ve Bekirdere Mahallelerinde esnafın sorunlarını dinledi.

   . CHP Milletvekili Haydar Akar, İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri; Şaban Sarıgülle ve Cengiz Çakar, dün Bekirpaşa’ya giderek esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

      Akar ve yanında ki heyete dert yanan esnaf sıkıntısını söyle dile getirdi. Terziydik, ‘Artık sadece paçacı olduk’, kahveciler; ‘Kimsenin çay içecek parası bile yok’, Dönerciler; ‘Et alamıyoruz tavuk döneri bile zor satıyoruz’, Emekliler; ‘geçinemiyoruz’ diyerek dert yandılar.

   AKP’yi hem yerelde hem de genelde eleştiren Akar ise, “İzmit Belediye başkanı Nevzat Doğan, Pişmaniye Festivali’ne 1 milyon TL ayırdı. Hükümet tatilde, vekiller yok, vatandaş da tatilde. Ama Doğan, 1 milyon TL para harcıyor. Ben mecliste önerge verdim. İntibak Yasası’ndan doğan paraların en azından bir kısmını şimdi verelim emeklilere dedim. Ama 2013’ten önce veremeyeceklerini söylediler. Çünkü paraları yok. Tayyip Erdoğan emeklilerin cebinde 25 kuruş görse onu bile alacak. Başbakan, Türkiye’nin ekonomisi en büyük 16 ülkesinden biri olduğunu söylüyor. Ama herkes aç, cebinde parası yok, borçlu. Biz onun başına çuval geçiremeyiz ama siz halk olarak geçirebilirsiniz. Oylarınızı CHP’ye verin” dedi.

   Memleketi Kırşehir’den iş olmadığı için İzmit’e geldiğini söyleyen esnaf Mikail Doğu, iş imkanlarının artması gerektiğini savundu.

87 yaşındaki Veysel Karani, halk partisinin mutlaka iktidara geleceğini söyleyerek Haydar Akar ile sohbet etti. Kocaeli Pazarcılar Odasını da ziyaret eden CHP heyeti, Akşam saatlerinde Çubuklu Osmaniye, Orhaniye ve Kısalar Köylerini ziyaret ederek köylünün sorunlarını da yerinde dinledi.Vatandaşla sıcak temas kuran Akar ,bu tür ziyaretları fırsat buldukça sık sık tekrerlayacağının altını çizdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat