Özdilek

Güncel

Akar: Kamu hizmetinde 80. sıradayız

Kandıra’da bir dizi ziyarette bulunan ve gündeme ilişkin açıklamalar yapan CHP Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’nin, Türk ekonomisine en fazla katkıyı yapan kent olmasına rağmen kamu hizmeti alımında 80. sırada bulunduğunu söyledi.

25 Aralık 2014 Saat: 18:38
Akar: Kamu hizmetinde 80. sıradayız
Akar: Kamu hizmetinde 80. sıradayız

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ilçe örgütünün düzenlediği program kapsamında önceki gün Kandıra’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Kandıra Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Akar ve beraberindeki heyet, daha sonra vefat eden Rahime Biricik'in cenazesine katıldı.

 

"SERİ ZİYARETLER YAPTI"

Daha sonra Kandıra Belediyesi eski başkanları Kenan Evin ve Mustafa Öğren, eski ilçe başkanlarından Muzaffer Yağız, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Şenol, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi ve Kandıra Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Akar, önemli açıklamalarda bulundu.

 

"KENT YATIRIM FAKİRİ"

Kocaeli’nin ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan kent olduğunu söyleyen milletvekili Haydar Akar, buna rağmen kamu yatırım sıralamasında Kocaeli’nin 80. sırada yer aldığını söyledi. Akar, “Kandıra’nın yıllardır gelişememesinin sorumlusu kentimizden çıkan bakanlardır. Sadece Kandıra değil, çoğu ilçemizde hizmet eksikliği var. Ben Kartepeliyim. Akşam 17.00’den sonra iğne vurdurabileceğimiz bir hastanemiz bile yok” dedi.

 

“GIDA OSB İŞSİZLİĞİ ÖNLEMEZ”

Kandıra’daki işsizlik sorununun Gıda OSB ile çözülemeyeceğini kaydeden Akar, “Gıda OSB, merkezden uzak bir yere yapıldı. Kandıra’ya koysalardı Gebze ve Dilovası’nı geçerdiniz. Gıda OSB Kandıra’nın işsizliğini çözmez. İzmit’te Posco yapılırken işsizliği azaltacağı söylenmiş, ancak etkisi olmadı. Her yıl nüfusumuz 50 bin kişi yaşarken işsizlik de çift haneleri buldu” dedi.

 

"KANDIRA YOLU ÖLÜM YOLU"

Kandıra-İzmit yoluna duble yol yapılacağını söyleyen Akar, “Türkiye’de ölümlü yolların başında Kocaeli 10. sırada yer alıyor. Özellikle Kandıra yolu bu kazaların başında. Her hafta bu yoldan bir ölüm haberi alıyoruz. Geçen yaz aylarında 6 kazada 10 kişi öldü, 22 vatandaşımız da yaralandı. Bu yolun duble olarak yapılması önemli. İhale aşamasına gelmiş. İnşallah 2015’de yapımına başlanacak” dedi. Ayrıca muhtarların istek ve sıkıntılarını kendisine rapor şeklinde iletmelerini isteyen Akar, sorunlar için gerekeni yapacağını kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat