Özdilek

Güncel

Akar: Patron örgütlerdir

CHP Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, CHP’de patron olmadığını ve patronun örgütler olduğunu belirterek, delege seçimlerinin demokratik ortamda yapılacağını belirtti

31 Temmuz 2017 Saat: 13:03
Akar: Patron örgütlerdir
Akar: Patron örgütlerdir

CHP Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, CHP’de patron olmadığını ve patronun örgütler olduğunu belirterek, delege seçimlerinin demokratik ortamda yapılacağını belirtti

 

CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan 26’ıncı dönem 2’inci yasama yılı değerlendirme toplantısını SKYFALL Lounge Cafe’de gerçekleştirildi. Toplantıya il başkan Vekili Gökhan Ercan, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür katıldı.

ORDUNUN İÇİNDEKİ TERÖRİSTLER

İl Başkan Vekili Gökhan Ercan Kocaeli Milletvekillerinin sadece Kocaeli’de değil, ülkenin birçok yerinde çalıştıklarını kaydetti. Herkesin derdini dinlediklerini belirten Ercan, 3 vekile teşekkür etti. Milletvekili seçildikten sonra her ay, her hafta yeni bir olayla karşılaştıklarını belirten Milletvekili Tahsin Tarhan, “Mecliste bugün kadar yaşanmamış olayları yaşadık. Seçimden sonra Türkiye bir darbe ile karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz darbesi ile karşı karşıya kaldık. Türkiye’de her zaman darbe oldu. Eski darbelerde ordu yönetime el koyuyordu. Ancak bu sefer ordunun içindeki teröristler darbe yapmaya kalktı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Milletin sokağa çıkması ve meclisteki vekillerin direnişi ile darbe girişimi engellendi. 20 Temmuz’da OHAL ilan edildi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Gazetelere baskın yapıldı, gazeteciler tutuklandı, hapse atıldı. Suçlu suçsuz yüzlerce memur, polis, asker görevden alındı. Görevden alınanlar 100 binleri buldu. Ancak hala bunun siyasi ayağı açığa çıkartılmadı.  Hiçbir milletvekili ve belediye başkanı FETÖ ile bağdaşlaştırılmadı. Biz gece gündüz demeden Kocaeli’yi mecliste temsil ediyoruz. Komisyonlarda elimizden geleni yapıyoruz.

VATANDAŞLA İÇ ÇİEYİZ

Adalet için çok çaba harcadık Ankara’dan İstanbul’a kadar 3 milletvekili birlikte mücadelemizi sürdürdük. O yürüyüşte her an, her dakika görev başında durarak, hiçbir vatandaşın burnu kanamadan sonun kadar yürüdük. Milletvekili olduğumuzdan bu yana ilk kez 2 ay ara verdik. 2 ayda kent genelinde birlikte çalışmalarımızı yapacağız. Ülkenin sorunlarını ve sıkıntılarını biliyoruz. OHAL ile yönetiliyoruz. İşçiler asgari ücret ile zor geçiniyor. Taşeronlara söz verildi ama yerine getirilmedi. Kapanan, kiralanan fabrikaların hesapları kapalı.

NEREYE HİZMET ETTİĞİ BELLİ DEĞİL

Yerel yönetimlerin ne yaptığı belli değil. İzmit’e bir tramvay var. Lay lay lom. Neye hizmet ettiği belli değil. Ülkede CHP var. Ülkenin tüm sorunlarına el atacak. Çözmek için çalışacaktır. Referandumun sonucu ortada. Yüzde 44 hayır çıktı. Bu gösteriyor ki yerel seçimlere daha fazla çalışmamız gerekiyor. İlçe kongrelerimizi ve il kongremizi yaparak heyecanla yerel yönetimlere hazırlanacağız. İlçe ilçe, köy köy çalışacağız. Atatürk büstüne saldıran kişiyi kınıyorum. Eğer laik, sosyal bir devletsek bunu Atatürk’e borçluyuz” dedi.

BAĞIMSIZ YARGININ KIRINTISI KALMADI

7 Haziran seçimlerinde seçildikten sonra halkın sorunlarına eğilecekleri sırda yeni bir seçim olduğunu ardından darbe girişimi ve referandum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Siyaset her zamankinden daha zor. İktidar eli ile hukukun katledildiği bir dönem yaşıyoruz. Vatandaşı koruyan mekanizmalar iktidar el ile ok edildi. Vatandaşı güçlülere karşı, zalimlere, faşist uygulamalara karşı koruyan bağımsız yargıdır. Ama bu iktidar ile bağımsız yargının kırıntısı kalmadı.

ANAYASA MAHKEMESİNİN HALİ ORTADA

Bu sıkıntılar içinde siyaset yapma çalışıyoruz. Vatandaş sindirildi. İnsanlar sesini çıkarmaktan korkar hale geldi. Devletleşen iktidar, yani liyakat esası olmada partizanlığı ile devletin her organını ele geçiren bir iktidar ile çalışıyoruz. Çok zor şartlarda siyaset yapıyoruz. Onların fıtratında baskıcı ve gerici yönetim biçimi varsa bizim fıtratımızda ise mücadele var. Adalet için 25 gün yürüdük. Bu yürüyüş ülkede ve dünyada büyük yankı uyanırdı. Sonuçlarının önemli olacağına inanıyorum.

TEK TEK VATANDAŞA ANLATACAĞIZ

En son iç tüzük değişikliğinde büyük mücadele verdik. Muhalefetin konuşmasına dahi tahammül edemeyen bir iktidar var. OHAL KHK’sı gibi bir iç tüzük değişikliğidir. Bunu da diğer bir muhalefet partisinin desteği ile yaptı. Bir muhalefet partisi gelin benim sesimi kısın diye iktidara destek verdi bu da tarihe kara haberle yazılacak. Bundan sonra işimiz daha da zorlaşacak. Vatandaşımıza gideceğiz. Onlara iktidarın yaptıklarını tek tek anlatacağız. Kocaeli’nin sorunlarını dile getireceğiz” dedi.

ORTALAMA 80 ÖNERGE VERDİK

Adalet Yürüyüş’ünde büyük tedbirler alan Kocaeli emniyetine teşekkür eden CHP PM üyesi ve Milletvekili Haydar Akar, “Kocaeli milletvekillerimiz gerçekten teşekkürü hak ediyorlar. Sadece Kocaeli için değil, birçok konu hakkında söz söylüyorlar. CHP Kocaeli milletvekilleri sadece parlamento değil, parti çalışmalarında hemen verilen görevi sorgusuzca yapıyorlar. Fatma Kaplan Hürriyet’in 82, Tahsin Tarhan’ın 70’e yakın, benim ise bunlara yakın.

PATRON ÖRGÜTLERDİR

Diğer siyasi partilerin milletvekillerini bir kere konuşmuşlukları, bir tane önergeleri yok. Ama  gazetelerin köşe yazarları yine bizi eleştiriyor. Onları anlıyorum. Belediyelerden besleniyorlar. Bizim elimizde iktidar yok. Köşe yazarlarını objektif olmaya davet ediyorum. Geri hizmete atlan bakan ve diğer milletvekillerini de bir değerlendirsinler. AKP’nin delege seçimleri oldu. Hiç kimse oradaki adaletsizliği sorgulamadı. Bizde patron yok. Patron örgütlerimizdir. Üyelerimizdir patron.

HANGİ PROJELER YAPILDI

İbrahim Karaosmanoğlu projelerimizin yüzde 70’i yaptığını söylüyor. Ama hiç sordunuz mu hangisini yapmış. Ey Karaosmanoğlu bu yüzde 70 dediğin hangi yüzde 70. Yüzde 70 kaç olduğunu sizler gazetelerinizde yazarak benim yüzümü kara çıkaracaksınız. Söylediklerinizi yapmamanız bizi rahatsız eder. Kocaeli verdiği vergi ile daha çok hizmet alması gerekiyor. Ama bunlar yürüyüşleri ile övünüyorlar. Tramvayı 2009’da öz verdiler. Tramvay inşallah bitirirler. Bunu yaparken bu kadar beceriksiz olacaklarını düşünmedik.

GÜZERGAH YANLIŞ

Toplu taşımanın olmayan yerde olmalı. Bütün esnafları mağdur ettiler. Bir proje böyle yapılmaz. Doğru yerler tercih edilir. Maiyetini daha sormadık. Kocaeli halkı bunları sandıkta sorgulamalı. Kocaeli ihracatı 12 milyar dolardan, 6 milyar dolara düştü. Bu Kocaeli için faciadır. Kocaeli Sanayi Odası buna cevap versin. Buna laf edecek bir milletvekili bulamazsınız. Bizim arkadaşlarımız sadece buna dair laf edebiliyor” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat