Özdilek

Siyaset

Akarın Gündemi Üniversire Öğrencileri

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, üniversite öğrencilerinin barınma sorunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı

 

Türkiye’de 103’ü devlet, 62’si vakıf olmak üzere toplam 165 üniversite bulunduğunu ifade eden Akar, üniversitede okuyan öğrenci sayısının ise 2 milyonu aştığını söyledi. Yeni açılan üniversitelerin ve kontenjan artışlarının beraberinde bir çok sorun getirdiğini söyleyen Akar, “Bu sorunların başında da ailelerinden farlı illerde üniversitelere yerleştirilen öğrencilerin barınma sorunu gelmektedir” dedi.

 

YURTLAR YETERSİZ

 

Önergesinde örnek olarak Kocaeli’yi gösteren Haydar Akar, 2011 itibariyle Kocaeli’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda yaklaşık 5 bin öğrenci barındığını, öğrenci sayısının ise 60 binin üzerinde olduğunu söyledi. “Yurt kapasitesinin yetersiz kaldığı ortadadır” diyen Akar, öğrenci sayısındaki bu artışın devlet yurtları tarafından karşılanamadığını ifade etti. Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için yurt sayılarının ve kapasitelerinin arttırılması gerektiğini ifade eden Akar, “Binlerce konut inşa eden TOKİ, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde 9 il de yaklaşık 5 bin öğrencimizi barındıracak yurt inşaatlarına başlayacağını açıklamış olsa da bu sayının mağdur öğrenci sayıları göz önüne alındığında çok yetersiz olduğu anlaşılmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

ARAŞTIRMA İSTEDİ

 

Haydar Akar, önergesinde “Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtların durumunun tespiti, kapasite artırımının sağlanması, öğrencilerin yaşadıkları barınma ve beslenme sorunlarının neler olduğunun tespit edilmesi, öğrencilerin daha sağlıklı ortamda üniversite eğitim ve öğretimlerini tamamlayabilmeleri için alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98’inci içtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını arz ederim” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat