Özdilek

Güncel

AKP’de milletvekili liste tartışmaları başladı

2015 genel seçimleri öncesinde AKP içerisinde milletvekili aday listesine kimlerin gireceği tartışması başladı.

28 Aralık 2014 Saat: 17:24
AKP’de milletvekili liste tartışmaları başladı
AKP’de milletvekili liste tartışmaları başladı

2015 genel seçimleri Haziran ayında yapılacak. AKP’de yaklaşan seçimler öncesinde milletvekili aday listesinde kimlerin olacağı merak ediliyor. 7 Şubat’ta yapılacak kongrede aday olmayacak olan AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, milletvekili adayı olduğunu kısmen dile getirdi. Yılbaşı sonrasında İl Başkanı Civelek’in koltuğuna oturacak isim için çalışmalara başlanacak. Bu çalışmalar İl Koordinatör Milletvekili Temel Coşkun tarafından yürütülecek. Belirlenecek olan isimler Genel Merkez’in de değerlendirmesi sonrasında netlik kazanacak.

 

CİVELEK’İN DURUMU

İl Başkanı Mahmut Civelek’in milletvekili aday listesinde olması bekleniyor. Zira kurucu il başkanı Nihat Ergün, Fikri Işık ve Zeki Aygün milletvekili, İbrahim Karaosmanoğlu da Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İl Başkanı Civelek’in milletvekili aday listesinde olacağı tahmin ediliyor.

 

ERGÜN VE BAŞTOPÇU AĞIRLIKTA

Genel seçimler öncesinde AKP tüzüğünde yer alan 3 dönem sınırlaması harekete geçiyor. Ülke genelinde 3 dönem sınırlaması 73 milletvekili takılıyor. Takılan isimler arasında ilimizde eski Bakan Nihat Ergün ve Milletvekili Muzaffer Baştopçu da yer alıyor. Ağırlıklı olarak bu iki ismin genel merkezde görev alması bekleniyor.

 

ERKAYA BEKLİYOR

AKP’nin kurucuları arasında yer alan Muhittin Erkaya’nın da adı milletvekili adayları arasında geçiyor. Erkaya, İl Genel meclisi üyeliği yapması sonrasında siyasetten uzak kaldı. Sosyal projeler içerisinde yer almasıyla dikkat çeken Erkaya’nın bu dönemde ne karar vereceğini zaman gösterecek.  AKP’nin her daim milletvekili adayları arasında yer alan Zeki Canşi’nin bu dönem de aday adayları arasında yer alması bekleniyor

 

NECMİ ÖZEN ÇALIŞIYOR

Gebze bölgesinden milletvekili aday adayı olmaya hazırlanan Avukat Necmi Özen seçim çalışmalarını sürdürüyor. 10 yıl Gebze Belediyesi’nde başkan yardımcılığı ve 7 yıl da İSU Genel müdürlüğünde 1. Hukuk Müşaviri olarak çalışan Necmi Özen, oldukça iddialı. Özen, teşkilattan sonra kamuoyundan da teveccüh görmenin onur ve mutluğunu yaşadığını belirterek kendisine görev verilmesi durumunda, teveccühe hizmetle karşılık vereceğini söylüyor.

 

ÖZDAĞ ADAY OLACAK MI?

KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın milletvekili aday adayları arasında yer alacağı öğrenildi. Özdağ’ın iktidar partisi ile olan teması, bununla birlikte TOBB ile olan bağlantısını milletvekili adaylığı için kullanmaya hazırlandığı konuşuluyor.  

 

GÖNÜL VE TUNÇEL’İN DURUMU

AKP’de merak edilen konuların başında Milletvekili Sibel Gönül’ün Kadın Kolları Genel Başkanı olarak devam etmesinin yanı sıra milletvekili olup olmayacağı. AKP İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel milletvekili aday adayı olmak istemesine karşın, sağlık durumunun buna engel olduğu belirtiliyor. Bayan kontenjanında Sibel Gönül’ün şansı yüksek…

 

OLŞEN, KADIN KOLLARI’NA

AKP il yöneticilerinden Ayşe Müge Olşen, bundan önceki genel seçimlerde milletvekili aday adayları arasında yer almıştı. Bu dönem Olşen’in farklı bir durum içerisinde olması bekleniyor. İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel’in rahatsızlığı dolayı kadın kolları başkanlığından ayrılmak için izin isteyeceği belirtilirken, yerine ise Olşen’in geçeceği belirtiliyor.

 

AYAR’A İKİ YOL

Eski Milletvekillerinden Eyüp Ayar, 2011 genel seçimlerinde AKP milletvekili aday listesinde kendisine yer bulamadı. Ayar, yerini Mehmet Ali Okur’a kaptırdı. 2015 genel seçimleri öncesinde Ayar iki iki durum söz konusu. Ayar’ın adı hem il başkanlığı, hem de milletvekilliği adaylığı için geçiyor.

 

PEPE DÖNER Mİ?

Eski siyasetçiler arasında yer alan eski Bakan Osman Pepe de 2011 genel seçimlerinde kendisine listede yer bulamayan isimler arasında yer aldı. Pepe’nin bu genel seçimlerde yeniden milletvekili aday adayları arasında yer alması bekleniyor.

 

IŞIK KESİN LİSTEDE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, listenin birinci sırasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.  

 

Vekillik için listede olması muhtemel isimler;

Mahmut Civelek

Nihat Ergün

Muzaffer Baştoplu

Muhittin Erkaya

Zeki Canşi

Necmi Özen

Murat Özdağ

Sibel Gönül

Oya Tunçel

Ayşe müge Olşen

Eyüp Ayar

Osman Pepe

Fikri Işık

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat