Özdilek

Güncel

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, TADEF’e ziyarette bulundu

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu (TADEF) Başkanı Bilal Dündar ve yönetimi ile bir araya geldi.

4 Ekim 2016 Saat: 10:38
AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, TADEF’e ziyarette bulundu
AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, TADEF’e ziyarette bulundu

Seka Park alanında bulunan Azerbaycan Kültür Evi’nde gerçekleşen ve Federasyon Başkanı Bilal Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya büyük ilgi gösterildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte bir süre önce Savunma Sanayisi ile ilgili Azerbaycan’a giden ve burada Devlet Başkanı İlham Aliyev ile görüşen Yaman, Kocaeli’nde ki Azerbaycanlılara, Cenap İlham Aliyev’in selamını getirdiğini söyledi. Bu arada düzenlenen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Federasyon Sekreteri Sevil Saral, Federasyon yönetimi, üyeler, kocaelihaberci.com, Uha ve Tüha Uluslararası Haber Ajansları, Azerbaycan derneklerinin yöneticileri, şair ve halk ozanaları, davetliler katıldı.

Yerli Sanayii Vurgusu!

Yapılan görüşme sırasında milletvekili Cemil Yaman, ülkenin geride kalan 14 yıllık süreçte geldiği noktayı katılımcılarla paylaştı. Engelli politikalarına ve Azerbaycan ile Türkiye arasında yapılan savunma sanayisi alanındaki çalışmalara değinen Yaman, “Geçmişte sanayimiz tamamen dışa bağımlıydı. Bugün ise yüzde 100 yerli yapımı olan İHA, tank ve helikopter gibi gemi sanayi projelerimiz hayata geçiriliyor” dedi.

 “Bilişim Vadisi Önemli”

Türkiye’nin AKP döneminde onlarca yıl ileri gittiğini dile getiren milletvekili Yaman, “Bilişim Vadisi ülkemiz ve kentimiz için çok önemli. Azerbaycan Türkleri ve dışarıdaki soydaşlarımız, Balkan ya da Kafkasya’dakiler hepsi bizim için çok değerlidir. Azerbaycan’ın da bizim gibi ileri gitmesi için çalışmalar yapılıyor. Savunma sanayisinde önemli projeler hayata geçiriliyor, çeşitli fuarlar düzenleniyor” dedi.

''Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ali Cenap İlham Aliyev'' Selam Gönderdi

Azerbaycan’a yaptıkları ziyaret sırasında İlham Aliyev ile de bir araya geldiklerini dile getiren Yaman, “Kendisinin selamlarını sizlere getirdim” diye konuştu. 15 Temmuz günüde Azerbaycan’da olduğunu, darbe haberini alır almaz ilk uçakla Türkiye’ye döndüğünü ve Azerbaycan’da bir anda otelin ziyaretçiler ve geçmiş olsun dilemek için gelenlerle dolduğunu, Azerbaycanlıların ekranlara kilitlenip gözyaşları döktüklerine şahit olduğunu dile getirdi. Bunun çok özel ve duygulu bir duruş olduğunu belirten Yaman’a, Dündar’da şu eklemelerde bulundu ‘’Aziz Türk ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz bu nedenle birbirinden ayrılmaz, bu nedenle ‘’bir devlet iki millet’’ vurgusu yapılıyor, bu nedenle ‘’acınız acımızdır, sevinciniz sevincimizdir’’ sözleri boşa söylenmiş sözler değildir ifadelerini kullandı. Bu arada üyelerle birlikte konuğu olan AKP Milletvekili Cemil Yaman ile yakından ilgilenen Federasyon Başkanı Bilal Dündar, ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür etti.

TADEF Soykırım Müzesi ve Kütüphanesini de Gezdi

Konuşması sırasında federasyon nezdinde yaptıkları çalışmalara değinen Bilal Dündar, “Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ‘Bir millet, iki devlet’ sözünün içi dolmaya başladı. Bize yönelik gerçekten tehditler var” dedi. Daha sonra Ermeni Soykırım Müzesi’ni gezen, Yaman’a Dündar Ermeni mezalimi, müzesi ve Azerbaycan Evi Kütüphanesi hakkında da bilgiler verdi.

Sohbet havasında geçen toplantıda, katılımcıların çeşitli sorularını cevapladı ve bu sorunlarla ilgili notlar aldığı da gözlerden kaçmadı. Kendisini tanıtan, ayakkabı boyacılığından, memurluğa, kültür müdürlüğünden, milletvekilliğine uzanan hayat yoluna değinen ve her işte yoğrularak bügünlere gelmesinin takdir edildiğini, hiçbir zaman makam peşinde olmadığını, verilen görevleri davet edilerek kabul ettiğini bu sebeplerle onurlu duruş ve sabretmenin ne demek olduğundan bahseden Yaman, vatandaşın ihtiyacını halktan biri olarak iyi şekilde anladığını belirtti. Ve ‘’ne zaman bir ihtiyacınız sorununuz olursa bana iletin, yapabileceğim bir desteğim olursa sevinirim, ben içişleri komisyonundayım. Son dönemlerdeki sıkıntılarımız bize aydınlık yarınlar açmanın sancılarıdır’’ sözlerini dile getirdi. Davete katılan tüm kişileri tek tek kendilerini tanıtmalarını dinledi.

Bir buçuk saatlik görüşmede zaman yetmedi ve İl Danışma Kurulu Toplantısına katılmak üzere Tadef’den ayrılan Cemil Yaman, katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat