Özdilek

Güncel

Aleviler 33 can için yürüdü

Sivas Katliamını Anma Platformu adı altında birleşen dernekler, Madımak Oteli’nde yakılan 33 can için bir araya geldi. Grup adına konuşan Birol Sağlam, “Devlet bürokrasisi, inkar, nefret ve şiddet politikasına devam ediyor” dedi

3 Temmuz 2014 Saat: 18:13
Aleviler 33 can için yürüdü
Aleviler 33 can için yürüdü

Alevi Kültür Derneği Kocaeli Şubesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas Madımak  Otel katliamının yıldönümü nedeniyle önceki gün bir eylem gerçekleştirdi. Sivas Katliamını Anma Platformu adı altında birleşen dernekler, Merkez Bankası önünde bir araya gelerek yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Parkı’na gelen kalabalık burada bir açıklama yaptı.

 

DEĞERLERİMİZ KATLEDİLDİ

Yaklaşık bin kişilik grubun katıldığı yürüyüşte ‘Madımak’ı yakanlar AKP’li bakanlar’ şeklinde sloganlar atıldı. Cumhuriyet Parkı’nda Sivas katliamıyla alakalı basın açıklamasını Alevi Kültür Derneği Kocaeli Şube Sekreteri Birol Sağlam okudu. Sağlam, “2 Temmuz 1993’te Madımak’ta sazımız, özümüz, deyişimiz ve değerlerimiz katledilmiştir” dedi.

 

EN AÇIK GÖSTERGE

Sözlerini sürdüren Birol Sağlam, “2 Temmuz 1993’te barış ve kardeşlik diyenler Sivas’ta yakıldılar. Bizler Madımak katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Devlet bürokrasisi, inkâr, nefret ve şiddet politikasına devam ediyor. 3’üncü boğaz köprüsüne ‘Yavuz’ adı verilmiş olması bunun en açık göstergesidir” şeklinde konuştu.

 

GÜNAY ZOROĞLU KONSERİ

Başbakan’ın Aleviliğe ve Alevilere karşı kullandığı tehdidin de devam ettiğini vurgulayan Sağlam, “AKP iktidarı yıllarca açılım yalanlarıyla Alevilerle alay etti” ifadesine yer verdi. Basın açıklamasının ardından Günay Zoroğlu isimli sanatçı türkülerini Madımak’ta hayatını kaybedenler için söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat