Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Elemanları, Gölcük Sanat Galerisi'nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla karma sergi açtı.
Sergi açılışınana Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkan Yard. Levent Değirmenci, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Poyraz Gürson, KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Öğretim Elemanları, davetliler ve öğrenciler katılım gösterdi.
Öğretim Elemanları Abdil Saraçoğlu, Ceyhun Konak, Mine Can, Nermin Demirkol, Nilgün Keskin Şener, Pelin Güleda Karadeniz, Selda Özturan, Sevtap Örgel, Yıldırım Karadeniz, Ziya Yekta Özkan tarafından yapılan eserler sergilendi.
Gerçekleştirilen sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Poyraz Gürson; ''Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni nesli emanet ettiği öğretmenlerimize, 24 Kasım Öğretmenler Günü onuruna bir sergi açmak istedik. Buradaki tüm eserleri okulumuz öğretmenleri yaptı. Katılımlarınızdan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum'' ifadelerini kullandı.
Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise sergi açılışındaki konuşmasında; ''Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. Hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Geçmişte olduğü gibi bugün de öğretmenlerimiz, yeni neslin en iyi şekilde yetişmesinde, onların vatana ve millete hayırlı bir evlat olmaları yönünde gayret göstermeye devam edeceklerdir. Açmış olduğunuz bu sergiden dolayı Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Poyraz Gürson'un nezdinde tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum'' dedi. Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve eserleri üreten Öğretim Elemanları, eserleri hakkında protokole bilgi verdi. Proğram sonunda tüm Öğretim Elemanlarına protokol tarafından çiçek hediye edildi.
Sergide eserleri sergilenen, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Seramik Cam ve Çinicilik Program Koordinatatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol ile görüşmemde geçtiğimiz hafta da KOÜ Kültür Evi'nde "Çini Prosesi ve Türkiye'de Çini" konferansı düzenlediğinden bahsetti. Çini deyince akla İznik ve Kütahya Çinisi'nin geldiğinden bahsederek, "İznik Çinisi'nde uzun ve rahat çizgileri görebiliyoruz. Bu çiniler maddi açıdan oldukça yüksek değerler taşıyor. Kütahya Çinisi ise UNESCO'ya girerek değerinin karşılığını bu şekilde bir nebze olsun görmüştür" diye belirtti.
Ayrıca KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nde Öğretim Görevlisi Pelin Güleda Karadeniz de bu konferanslar dizisinde "Türk Sanatı'nda İznik ve Kütahya Çinileri'nin Günümüze Yansımaları" adlı konferansla dinleyicileri İznik ve Kütahya Çinileriyle ilgili bilgilendirdiğinden bahsetti.
Haber: Veysel Kavrayan