Özdilek

Güncel

Altunyuva'nın sözleri yeni bir tartışma daha yaratacak

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva bu sefer Civelek'e çattı

11 Mart 2015 Saat: 01:58
Altunyuva'nın sözleri yeni bir tartışma daha yaratacak
Altunyuva'nın sözleri yeni bir tartışma daha yaratacak

CHP İl Örgütü haftalık yönetim toplantısını partinin il binasında gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva

 CHP İl Örgütü haftalık yönetim toplantısını partinin il binasında gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, ilk olarak milletvekili aday adaylığı için MİT Müsteşarlığı’ndan istifa eden Hakan Fidan’ın kararından vaz geçerek yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen görevine geri dönmesini eleştirdi. Altunyuva, “Hakan Fidan, devletin en hassas birimi olan milli istihbaratın başında olan kişiydi. Kendinin aday adaylığı kararıyla istifa etmesine yönelik olarak cumhurbaşkanı Erdoğan her defasında kırgınlığını dile getirdi. Uzun süren görüşmeler sonrasında Hakan Fidan kararından döndü. Böyle bir gerekçeyle görevinden istifa eden bir kişi 5 yıl süreyle göreve geri dönemez. Ancak bir şeyler kılıfına uydurulmuş gibi Hakan Fidan görevine geri döndü. Bunun hesabı verilecektir” diye konuştu.

 
İçişleri Bakanı Erkan Ala’nın ‘Ben bu yasayı tanımıyorum’ şeklindeki sözlerini de eleştiren Altunyuva, bu tarz durumların yansımalarının ilimizde de görüldüğünü ifade etti. Büyükşehirin şoför kadrosunda olan bir kişinin, AK Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek’in makam şöforlüğünü yaptığını savunan Altunyuva, “Bu kişi, Civelek’in il başkanlığı görevinden ayrılmasıyla, belediyedeki işine geri dönmüştür. Bununla ilgili olarak gerekli soru önergesini Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme taşıyacağız” dedi. Altunyuva, “Darıca’da Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi, kantinde alışveriş yapmak isteyen 4 öğrenci buzdolabındaki elektrik kaçağı sebebiyle bir ağır olmak üzere yaralandı. Bir eğitim kurumunda nasıl böyle bir olayın yaşanmasına izin verebilir? Denetimsizliğin yol açtığı bu durum, ölümlere yol açabilir. Bunun yanı sıra İzmit Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Emeklievleri’ne sadece AKP yanlısı basın mensuplarının alınarak, yanlı haber ve röportajlar yapıldığıdır.

 
Umarız belediye bu tutumundan vaz geçer” diye konuştu. Bazı yerel gazetelerde aday adayları hakkında çıkan imzasız yazıları da eleştiren Altunyuva, “Bir tanıtım bölümünde aday adaylarımızı fazlasıyla elaştiren, yanlış bilgilerle dolu yazıların yazılmasını kınıyoruz” dedi. 14 Mart günü seçmen listelerinin muhtarlıklarda askıya çıkacağını hatırlatan Altunyuva, “Tüm yurttaşlarımızın muhtarlıklarımıza giderek, bilgilerini kontrol etmeye davet ediyorum. Olmayan adreslerde seçmenlerin yığılması ya da olmayan seçmenlerin ikamet adreslerine yazılması gibi bir çok durum daha önce yaşandı. 27 Mart tarihinde listeler kaldırılacaktır. Süreç sonuna kadar tüm halkımızı bilgilerini kontrol etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli’den milletvekili adayı gösterileceği dair iddiaları yorumlayan Altunyuva, “Kendisinin böyle bir düşüncesi varsa elbette bu bizi gururlandırır. Ancak bize gelen böyle bir bilgi kesinlikle yok” dedi. Kocaeli Vali Yardımcısı Fecri Fikret Çelik’in katıldığı bir davette AK Parti aday adayı Zeki Canşi’nin lehine konuşma yaptığını savunan ve konuyu gündeme taşıdığını hatırlatan Altunyuva, “Kocaeli Valiliği tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Bu olay kanunlara aykırıdır. Seçimlerin adil, eşit yürütülmesi isteniyorsa, kamu görevlilerinin daha hassas olması gerekiyor. Hemşehri derneğinin gecesinde konuşma yapılmış, tesadüfen katılım gösterilmiş işin bu kısmı bizi ilgilendirmez ancak bir vali yardımcısının bu kadar açık bir şekilde bir aday adayına destek vermesi kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat