Özdilek

Güncel

“Amacımız herkesin iş sahibi olduğu Kocaeli”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli 17’nci Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı’nda ki stantları tek gezerek katılımcılarla yakından ilgilendi.

9 Nisan 2017 Saat: 09:43
“Amacımız herkesin iş sahibi olduğu Kocaeli”
“Amacımız herkesin iş sahibi olduğu Kocaeli”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli 17’nci Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı’nda ki stantları tek gezerek katılımcılarla yakından ilgilendi. Onlarca firma temsilcisine fuara katıldıkları için teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemizin, hatta gelişmiş-gelişmemiş bütün dünya ülkelerinin en büyük sorunu istihdamdır. Ama ondan da sorunlu olan bir şey varsa o da istihdam edilecek nüfusun kariyerlerinin belirlenmesi ve bu konu üzerine de yetiştirilmesidir” açıklamasını yaptı.

 

KENTİMİZE KATKI SAĞLIYORUZ

Firma yetkilileriyle sektörlerinde ki gelişmeler hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bu Fuar, pazardaki işgücü üzerindeki arz ve talebin uyumlu hale getirilmesidir. Dolayısıyla bu fuarlar hem piyasanın beklentisi olan kariyerlerin ve ihtiyacın ne olduğunu hem de arz edilen iş gücünün ne olduğunu bilme ve bu ikisini uyumlaştırma noktasında büyük önem taşımaktadır. Çünkü işsizlik konusunda asıl mesele; nitelikli işgücü oranını arttırmaktır. Örneğin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kursları (KO-MEK) ile bugün 44 kurs merkezimizde 315 farklı branşta 455 bin kursiyere ulaştık. Katılımcıların bazıları bunları hobi olarak görürken, bazıları da ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu alanda nüfus oranına göre Türkiye’de birinci, kurslaşma oranına göre ikinciyiz. Ve yetişmiş ara eleman konusunda kentimiz sanayiine, ciddi katkı sağlıyoruz.”

 

“DİĞER BİR GÖREVİMİZ İSTİHDAMA DESTEK OLMAKTIR”

Başkan Karaosmanoğlu açıklamalarına, “Bugün fuarımızda; Toyota, TÜPRAŞ, Ford, Hayat Kimya, Hyundai, boya ve lastik fabrikaları gibi büyük 103 fabrika ve 7 kurum olmak üzere 110 firmanın katılımı ile 140 stant yer alıyor. Başta öğrencilerimiz olmak üzere daha nitelikli iş arayan gençlerimiz ve işsizlerimiz, burada yatırımcılarımızla buluşarak; Hem istihdam konusundaki talepleri inceleyecekler, hem de kendi durumlarını artılarını, eksilerini, gözden geçirmiş olacaklar. Firmalarımız da doğrudan iş arayanlarla bağlantı kurarak, toplumun taleplerini görme şansı yakalayacaklar. İnanıyorum ki kamu kurumlarımız, istihdam ve eğitim konusunda yetkili kurumlarımız da; İnsan gücümüzün potansiyelini ve eksiklerini irdeleme imkânına kavuşarak; Eksikleri giderebilmek için yapılması gerekenleri burada tartışacak, bütün dünyanın ihtiyacı olan bu konu hakkında çözüm yolları üretecekler. Bizim yani yerel yönetimlerin vazifesi; nitelikli işgücü sayısının arttırılmasına katkı sağlamak, istihdam konusunda destek olmaktır” diyerek devam etti.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Bahri 09.04.2017 20:52
siz sadece fikir ve proje üreten kişi ve sivil toplum kuruluşlarını dinleyip önünü tıkamasaydınız yeterdi fakat maalesef iş ve proje üretenleri dinlemediniz,projelerin önünü tıkadınız,rant ve egonuz uğruna kocaelinin ve Türkiyenin önünü tıkadınız! Kent dışında,kıraç,binlerce boş ve metresi 10 tl ye sanaiyiciye verilecek arazi varken,siz Kullar,Uzunbey,Kartepe ovalarını sanaiye açarak metresini 800-100 TL ye sanaiciye vererek hem sanayicinin ve hem de Kentin önünü tıkadınız. Allaha nasıl hesap vereceksiniz onu şimdiden düşünün.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat