Özdilek

Spor

Anadolu Medeniyetlerinin izinde..

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Anadolunun ilk büyük imparatorluğu olan Hititlilerin başkenti Hattuşa’da inceleme yaptı.

4 Aralık 2013 Saat: 09:35
Anadolu Medeniyetlerinin izinde..
Anadolu Medeniyetlerinin izinde..

Yüzyıllar boyunca  bu toprakların, döneminin en büyük uygarlıklarına ev sahipliği yaptığını belirten Dağcı Rıdvan şükür, 4 bin yıllıkgeçmişi olan Anadolu medeniyeti Hititlilerin başkentini adım adım gezdi. Hitit imparatorluğunun başkenti olan Hattuşa’da bulunan çivi yazısıyla yazılmış tabletlerin 1915 yılında çözülmesiyle bilimsel olarak bu bölgenin Hitit başkenti olduğunun kanıtlandığını belirtti. Hattuşanın önemli yerlerinin hepsini gezen şükür, tarihin ilk yazılı anlaşması Kadeşi Mısırlılarla imzalayan toplumun bu güne kalan izlerinden etkilendi. Hattuşa’da doğa yürüyüşü yapan Rıdvan Şükür, çivi yazılı tabletlerin Hititologlar tarafından çözülmesinin insanlık tarihine ışık tutuğunu söyledi. Uzun yıllardır tarih ve arkeoloji okuyan Şükür, Anadoluda iz bırakmış medeniyetlerin izinde yürümeye devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat