Sondakıka

Ankara TUSAŞ'a Bombalı-Silahlı Terör Saldırısı; 2 Saldırgan Öldürüldü, 4 Şehit ve 14 Yaralı Var

Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı oldu. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı.

23 Ekim 2024 Saat: 19:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

Ankara TUSAŞa Bombalı-Silahlı Terör Saldırısı; 2 Saldırgan Öldürüldü, 4 Şehit ve 14 Yaralı Var
Ankara TUSAŞ'a Bombalı-Silahlı Terör Saldırısı; 2 Saldırgan Öldürüldü, 4 Şehit ve 14 Yaralı Var

Özgen Sarıkaya/NetAjans-İGFA

Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı oldu. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü ve 4 şehit, 14 yaralı olduğunu belirterek; "3 yaralının durumu ağır" ifadelerini kullandı.

Ankara TUSAŞ'ta personelin vardiya değişikliği sırasında ana nizamiyede bomba patladı, bölgeye özel harekat timi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Personel, güvenlik amacıyla sığınaklara alındı.

Saldırganların fotoğrafı ortaya çıktı

Elinde uzun namlulu silah olan bir saldırganın, tesisten içeri girdiğini gösteren fotoğrafın kamera görüntüsü ortaya çıktı.

 

Yerlikaya: Şehit ve yaralılar var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Yerlikaya, gelişmeleri yerinde incelemek amacıyla olay yerine gitti.

Sanayi Bakanı: Milli teknoloji hamlesi yolculuğundan geri adım atmayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da "TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde bir haber aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım kendisi haberi doğruladı ama henüz detaylarla ilgili bir bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim bütün mühendislerimizi araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden, milli teknoloji hamlesi yolculuğundan geri adım atmayacağız" açıklamasını yaptı.

 

                                                 Ankara TUSAŞ tesisleri

Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını belirterek şunları aktardı:

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Cevdet Yılmaz: Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör saldırısına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir."

 

Yerlikaya: 2 terörist etkisiz hale getirildi, 3 şehit ve 14 yaralı var

Bölgedeki hareketlilik devam ederken Bakan Yerlikaya, 2 saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Erdoğan: 4 şehit var

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ saldırısında şehit sayısının 4'e yükseldiğini aktardı.

NATO'dan ilk açıklama: Erdoğan'la görüşüldü

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen saldırısıyı kınadı.

Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydeden Rutte, kendisine NATO'nun desteğini aktardığını belirtti.

Rutte, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'dan gelen ölü ve yaralı haberleri endişe vericidir. NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya: Tespit çalışmaları devam ediyor

Gelişmeleri takip etmek amaçlı bölgeye giden Yerlikaya, son duruma dair açıklama yaparak şunları aktardı:

"Bu saldırı duyulur duyulmaz süratle jandarma ve emniyet birimlerimiz buraya geldi. Biri kadın, biri erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef, 4 şehidimiz bulunmakta ve 14 yaralı var. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Terörü lanetliyoruz. Tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz hangi örgütten olduklarını paylaşacağız. tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Durmadan, duraksamadan bunların da nefeslerini kesmekte kararlıyız. Bizim birliğimiz beraberliğimiz her zaman ama her zaman galip gelecektir."

ABD Büyükelçiliği'nden açıklama: Müttefimiz Türkiye'nin yanındayız

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden saldırıya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "ABD olarak bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Müttefimiz Türkiye'nin

MANSUR YAVAŞ: DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" açıklamasında bulundu. 

KAHRAMANKAZAN'DA İKİNCİ PATLAMA

Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerinde ikinci bir patlama daha meydana geldi. sığınakta tutulan personelin hala olduğu sığınaklardan çıkmadığı bildirildi.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat