Anadolu'nun bağrında yetişmiş, 88 yıllık yaşam süresi içinde, uluslararası saygınlığa sahip bir holding Bu memlekete gönül borcum var. Hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım" deme erdemini göstermiş, büyük sanayici,
"Borusan Holding" bünyesinde oluşturulan, "Borusan Kocabıyık Vakfi"nın ticari işletmesi olarak hayata geçirilen, "Borusan Contemporary" tarafından; Holdingin merkezi ve çalışma ofisi olarak da kullanılan, "Borusan Çağdaş Sanat Kolleksiyonu'ndan seçkilerle bezenmiş, Rumelihisar'da kurulu tarihi değere sahip, "Perili Köşk"te hafta sonlarını kapsayacak şekilde, eğitim, kültür ve sanat alanlarında, halka açık aktiviteler ve sergiler düzenlenmesi hedeflenmiştir. Ayrıca; sanatsal etkinliklerini daha geniş bir skalaya yaymak amacıyla; Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi üzerinde kurulu, "Borusan Müzik Evi"nde de etkinliklere yer verilerek, kentin sanat yaşamına katkı sunulması öngörülmüştür.
Yaratıcı edebiyatla, çağdaş sanatın birlikteliği ana ekseninde, şiirsel imge ile resimsel imge arasında akışkanlık da gözetilerek; şair, ressam "İlhan Berk'in dize ve imgelerinden yola çıkılarak, (29.10.2016-19.02.2017) tarihlerini kapsayacak şekilde anılan mekanda, "Yazıt" adlı sergiye yer verilmiştir. Neden İlhan Berk sorusuna; öğretmen, çevirmen, yayıncı kimlikleri yanında, resim sanatıyla da yakından ilgilenmesi, desenlerinin yazılarının bel kemiğini oluşturması ve bu özelliğini şiirlerine de yansıtma tercihi cevap oluşturmuştur.
"Yazıt" sergisinin kavramsal çerçevesi içinde; dünyanın en başarılı fotoğrafçılarından biri olarak öne çıkan, Kanadalı sanatçı Edward Burtynsky'in büyük ölçekli, estetik açıdan çarpıcı ve etkileyici eserlerine yer verilmiştir. Sergi kapsamındaki eserlerinde Burtynsky; Dünyanın en ciddi sorunlarından biri olan su konusuna yer vermiş, bu bağlamda; insanları küresel risk konusunda uyarmaya çalışmış, toplumları kollektif bir şekilde eyleme geçmeye davet etmiştir. Neoliberal ekonominin dayatmasıyla sınırsız bir ekonominik büyümenin gündeme gelmesi; dünyanın ekolojik dengesini bozduğu gibi büyük felaketlerin de kapısını araladığına dikkatleri çekmeye çalışmıştır.
Anadolu'nun bağrında yetişmiş, 88 yıllık yaşam süresi içinde, uluslararası saygınlığa sahip bir holding yaratmış; "Bu memlekete gönül borcum var. Hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım" deme erdemini göstermiş, çalışanını ile bütünleşmiş, büyük sanayici, insan Asım Kocabıyık'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, toplumu aydınlatma kousundaki çabalarını takdir ediyor, eserleri önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm işadamlarının rahmetli, Asım Kocabıyık' ı ve benzerlerini örnek almalarını, İstanbul özelindeki yapılanmalara eşdeğer benzeri oluşumlara kentimizde veya kentlerinde de yer vermelerini, bu konuda yerel yönetici ile sivil toplum kuruluşlarının aktif tutum takınmalarını diliyorum.