Kültür/Sanat

Atıklar sanatla hayat buldu

Seramik ve cam atıklarının öğretim kurumları bazında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirildiği çalışmalar büyük beğeni topladı.

30 Mayıs 2019 Saat: 14:54
Atıklar sanatla hayat buldu
Atıklar sanatla hayat buldu

Atıklar sanatla hayat buldu

Kocaeli’nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere’de atık malzemelerden oluşan sergi ülke genelinde ilk olma özelliği taşırken gönüllüler ordusunun cam ve seramiklere hayat verdiği eserler, etkinliğe katılanlar tarafından tam not aldı.

Atıklar sanatla hayat buldu

Amaç Müfit Saner İlkokulu’nun güzelleştirilmesi

KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nermin Demirkol, Müfit Saner İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tülay Şener Akdağ, Değirmendere Müfit Saner İlkokulu Müdürü Ramazan Açıkgöz ile KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. A. Poyraz Gürson’un üstlendiği, “Seramik ve Cam Atıkları ile Müfit Saner İlkokulu’nun Güzelleştirilmesi” adı verilen proje kapsamındaki sergi bugün okulda açıldı.

Etkinliğe katılım yoğun oldu

KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO öğrencileri ile ilkokul sıralarında okuyan miniklerin gönül verdiği, el emeği çalışmalar, kabartma tablolar ve heykellerin yanı sıra ilkokul içerisinde öğrencilerin oturduğu bankların seramik atıklarıyla kaplanmasından oluşuyor.

Değirmendere Müfit Saner İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, emekli olan Gölcük eski Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Kültür ve Turizm vekil Müdürü Ercan Yamen, İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Adnan Zamburkan ve Kocaeli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Kılıç, Gölcük İlçe Turizm Birliği Başkanı Ayşe Dışpınar, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol ile Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral’ın yanı sıra MYO öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“Amacımız, öğrencilere farkındalık kazandırmak”

Değirmendere Müfit Saner İlkokulu Müdürü Ramazan Açıkgöz, “Ülke genelinde ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nermin Demirkol, Müfit Saner İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tülay Şener Akdağ bir araya gelerek faydalı bir çalışma başlattılar. Bizler de yaptığımız etkinliklerle atık fayanslar, boyalar ve camlar ile okulumuzdan başlayıp çevremizi güzelleştirmeyi, atık maddeleri tekrar kazanıp, çevre kirliliğin önüne geçmeyi ve öğrencilerimize atık maddeleri geri kazanım yoluyla değerlendirmenin önemini kavratmayı ve farkındalık kazandırmayı hedefledik. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Demirkol, hedeflerini maddeler halinde açıkladı

Projenin Müfit Saner İlkokulu’nda hayata geçirilmesi konusunda çaba sarf ettiklerini, öğrencilerle uyum içerisinde çalışmalar ortaya çıkardıklarını, emeği geçen herkesi kutladığını ifade eden KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nermin Demirkol, bundan sonraki hedeflerini de şöyle açıkladı:

Tüm ilçelerde ve en az bir okulda, kent meydanlarında  yeri seramik ve cam atıklarla güzelleştirmek.

Ülkemizde farklı illere bu sıfır atık projemizi taşımak.

Her bölgenin kültürel mirasına yönelik araştırmaları atık seramikler kullanılarak yapılan mozaiklere aktarmak.

İlimizde atık seramik toplama kutularının da çeşitli yerlere konulmasını sağlamak.

Seramik ve cam atıklarla sınırlı kalmayıp atık metal ve plastikleri de kamusal alanlara estetik ve hijyenik dokunuşlar yapmakta kullanmak.

Davetliler seramik döşedi, duvar boyadı

Yapılan konuşmalar ve sertifika töreninin ardından, öğrenciler tarafından hayata geçirilen eserler beğeniyle izlendi. Okul bahçesinde devam etmekte olan çalışmalara da katılan davetliler, bir yandan oturma gruplarına seramik döşerken, bir yandan da duvarları boyadı.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat