Özdilek

Güncel

Av. Yüksel Genç Aydoğdu için itirazda bulundu

Birleşik Haziran Hareketi’nin laik ve bilimsel eğitim için yaptığı boykot çağrısından sonra tutuklama kararı alınan Haziran Hareketi’nin çağrıcılarından olan Buğra Aydoğdu’nun tutuklanma kararına Av. Yüksel Genç itiraz etti.

17 Şubat 2015 Saat: 16:00
Av. Yüksel Genç Aydoğdu için itirazda bulundu
Av. Yüksel Genç Aydoğdu için itirazda bulundu

İtiraz sonrası basın açıklaması yapan Aydoğdu’nun avukatı Yüksel Genç, “Ülkemizde yaşanan hukuk skandallarına Gebze’de yeni bir halka daha eklenmiştir. 13/02/2015 tarihinde laik demokratik eğitim adıyla yapılan yürüyüşe atılan genç bir üniversite öğrencisi olan Arif Buğra Aydoğan Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış ve çıkartıldığı mahkemece tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmiştir. “dedi.

TUTUKLU YARGILAMA YASALARA AYKIRI”

Genç açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “5237 sayılı TCK 299. md düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçu 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası verileceği  belirtilmektedir. Doğal olarak sabıkasız olan müvekkilime verilebilinecek ceza 1 yıl hapis cezasıdır.  Yürürlükte olan yasalar kapsamında bir yıl ve altındaki hapis cezalarının yasada sayılan  istisnalar dışında  infaz edilmeyerek denetimli serbestlik hükümleri uygulanacaktır. Yani netice olarak müvekkilimin suçu yargılama neticesinde sabit olsa dahi cezaevine girmeyecektir. Sucu sabit olsa dahi cezaevine girmeyecek bir suçlama nedeniyle tutuklu yargılamasını hiçbir hukuki gerekçeye dayandıramazsınız.”

 

“SERBEST BIRAKILMALIDIR”

 

Mahkemelerin görevinin devleti veya kişileri korumak değil yasaları adil bir şekilde uygulamak olduğunu, yasa önünde  eşitlik ilkesi gereğince ve İnsan hakları sözleşmesi ile Evrensel insan hakları sözleşmeleri kapsamında ifade özgürlüğü sınırları içerisinde sayılması gereken eylemlerden dolmayı gözaltı ve tutuklama yapılması yürürlükteki yasaların ihlali anlamına geldiğine dikkat çeken Av. Genç  itiraz dilekçesinde  “mahkemeler kararlarını verirken vicdanları ve yasalar ile bağlı sayılmalı yürütmenin yargı üzerinde kurduğu açık ve kapalı baskılara boyun eğmemelidirler.  Unutmayalım ki adalet herkesi lazım olacaktır.Bu hukuksuzluğa son verilmesi yargının üzerindeki baskının kaldırılması ve mahkemelerin adil ve hukuka bağlı kararlar vermesi dileğimle başta müvekkilim olmak üzere hukuka aykırı şekilde tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını saygılarımla arz ederim” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat