Özdilek

Güncel

Avukatlar Özgecan için toplandı

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi, kadına yönelik şiddet ve Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan cinayeti için basın açıklaması yaptı

16 Şubat 2015 Saat: 18:22

Kocaeli Adliyesi önünde gerçekleşen basın açıklamasına erkek avukatlar da destek verdi. Grup adına açıklamayı Özgecan ile aynı yaşta kızı olan Avukat Didem Turan okudu. Yaptığı açıklamada kadına şiddet için çıkartılan kanunun uygulanmadığını vurgulayan Didem Turan, “Erkek şiddetinin hız kesmediği Türkiye’de yürürlükteki yasalara rağmen hemen hemen her gün en az bir kadın cinayeti ile karşı karşıya kalıyoruz. Şiddete maruz kalan kadınlar için Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi 1 Ağustos’ta yürürlüğe girdi. Ancak gerek İstanbul Sözleşmesi gerekse Ailenin Korunması ve Kadına Karşı şiddetin önlenmesine karşı çıkarılan kanunun uygulanmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle yaşanan erkek şiddetinin önüne geçilmiyor” şeklinde konuştu.

Resmi olmayan rakamlara göre 2013 ve 2014 yılına ait kadına yönelik şiddet rakamlarını açıklayan Turan, “2013 yılında 214 kadın, çevresindeki ya da tanımadığı erkekler tarafından öldürüldü. 2014 yılına ait tablo ise önceki seneye göre durumun daha vahim olduğunu ortaya koydu. 2014 yılında 281 kadın erkek şiddetine maruz kalarak yaşamını yitirdi. Önleyici tedbir kararına rağmen kadınların yüzde 8.7’si cinayetlere kurban gitti. Yüzde 13’ü ise boşanmak istedikleri için öldürüldü” ifadelerini kullandı.

Mersin’de tecavüz edildikten sonra hunharca öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin tüm ülkeyi derinden yaraladığını vurgulayan Didem Turan, “Özgecan’ın bedeni tüm kadınların bedenidir. Kadına yönelik bu vahşice tavra artık yeter diyoruz. Kadınları hor gören ve onları sömüren, onları cinsel bir objeye indirgeyen zihniyeti kınıyoruz. Kocaeli barosunun kadın erkek tüm üyeleri olarak kadına yönelik ayrımcı, şiddet içeren her türlü eylemle mücadelemize tüm kararlılıkla devam edeceğiz. İlimizde devam eden kadına yönelik şiddet davalarına Kocaeli Barosu kadın hakları merkezi olarak müdahil olacağız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat