Özdilek

Güncel

Avukatlar yemin etti ruhsat aldı

Eğitimini ve stajını tamamlayarak Avukatlık cübbesi giyip yemin ederek ruhsatlarını almaya hak kazanan Emrah Sarıca ve Onur Apaydın, Boru binasında düzenlenen küçük bir törenle ruhsatlarını Bado Başkanı Av. Tamer Solakoğlu'nun eli

14 Mart 2014 Saat: 09:22
Avukatlar yemin etti ruhsat aldı
Avukatlar yemin etti ruhsat aldı

Kocaeli Baro başkanı Av. Tamer Solakoğlu, "Ülkemizde anayasal düzlemde ilkesel olarak yargı bağımsızlığı kabul edilirken, dün ve bugün için yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu söylemek mümkün değildir. Bu durum ülkemiz hakkında uluslararası kuruluşlar tarafından düzenlenen raporlarda da tespit edilmiştir.

 

Yargının bağımsız olmadığını gösteren olgulardan biri de, yargının kurucu unsuru olan savunma mesleğini icra eden avukatların savunma görevlerini engelleyen çeşitli uygulamaların artarak devam etmesi ve avukatların müvekkilleriyle özdeşleştirilerek çeşitli operasyonlarla gözaltına alınarak tutuklanmalarıdır. Bütün bunlar yargı bağımsızlığı konusunda yaşanan sıkıntıları açıkça ortaya koymaktadır.

 

Yargı bağımsızlığı konusunda yaşadığımız sıkıntılar devam ederken, 17 Aralık 2013 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu” sonrasında yaşananlar ne yazık ki, siyasi iktidar ve yargı erki arasında güç savaşına dönüşmüştür.

 

Yaşanan savaşta, siyasi iktidar tarafından Anayasa' nın 138. maddesi anlamında yargıya açık müdahale olarak kabul edilebilecek söylem ve eylemler geliştirilmiştir. Siyasi iktidarın son hamlesi ise HSYK Kanunu’ nun değiştirilmesi olmuştur.  Bütün bu değişiklikler Anayasa' ya aykırıdır ve yargıya açık müdahaledir. Yapılan değişiklikler ile yargı bağımsızlığı ortadan kaldırılmakta, adeta hukuk devleti yok edilmek istenilmektedir.

 

Oysa ki, bugün yapılması gereken şey çağdaş, demokratik hukuk devletini hep birlikte yeniden tesis etmektir.

 

Bugün aramıza katılacak sevgili meslektaşlarım,

Sizler avukatlık staj eğitimini başarıyla tamamladınız. Bugün edeceğiniz yemin ve alacağınız ruhsat ile, meslek yaşantınıza adım atacaksınız. Öncelikle sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum.

Sizleri yetiştiren ve bugünlere getiren ailelerinize ve staj döneminde sizlere yol gösteren meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Sizlerin avukatlık mesleğini edeceğiniz yemine her zaman bağlı kalarak ve avukatlık mesleğinin kurallarına ve mesleki dayanışma ilkelerine uygun olarak yapacağınıza inanıyorum.  

Mesleğinizi yaparken şimdiki bilgilerinizle yetinmeyip her zaman kendinizi yenilemek ve geliştirmek zorunda olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın.

Biz avukatların toplumun gözü önünde olan kişiler olduğumuzu bilerek her zaman mesleki ve özel yaşantınıza dikkat edin.

 

Bu toplumun içinden yetişen hukukçu bireyler olarak topluma karşı sorumluluklarımız olduğunu hiçbir zaman unutmayın ve sosyal olayların içerisinde olun, taraf olun.

Sizlerin her zaman ve her ortamda hukukun üstünlüğünü, Demokratik Hukuk Devletini, bireysel hak ve özgürlükleri savunacağınıza ve bu yolda çaba göstereceğinizi biliyor ve bunu sizlerden istiyorum. Sizlere başarı dolu yarınlar diliyorum, yolunuz açık olsun" şeklinde eleştirel bi r konuşma yaptı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat