Özdilek

Güncel

Ayar; “Kişiye özel yasa düzenlenmez”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


 
 
** Ayar; “Kişiye özel yasa düzenlenmez” arsa davası AKP – CHP çekişmesinden AKP içi çekişmeye giderek dönüşüyor. Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Meclis’e önergenin kendisince hazırlandığını tekrarladı. “Değişiklik davaları düşürecek mi?” sorusunu, “Kişiye özel yasa düzenlemesi olmaz” diye yanıtladı 
 
 


“Köyde oturmayanlar arsa edinmiş”
 
Adalet ve Kalkınma Partisi – AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Şekerpınar arsa davasında son gelişmeler üzerine gazetemize değerlendirmede bulundu. Ayar geçtiğimiz hafta Salı günkü gazetemizde yer alan haberdeki söylemini pekiştirirken, “Hazırlanacak değişiklik maddesi ile davalar düşecek mi?” sorusuna esnek yanıt verdi. Değişiklik maddeleri arasında arsalar üzerinde 5 yıl bina yapma şartı başta olmak üzere ayrıntısına değinmedi birkaç maddenin daha yer aldığını belirten Ayar, “O dönemin şartlarına göre köyde oturmayan, köyde oturma süresini doldurmayanlar” olduğunu öne sürüp yeni yapılanma ile birlikte dava düşüklüğünün kısmen yaşanacağını ima etti.
 
“Teklifi ben vereceğim”
 
Geçen hafta cumartesi günü AKP İl Başkanı Zeki Aygün’ün söylemleri ile kısmen paralel söylemde bulunan Ayar, Aygün’ün “Tasarı değişikliği Meclis’e verilmek üzere milletvekillerimize sunulacak” demesine karşın kanun teklifini kendisinin vereceğini tekrarladı. Kanun maddelerine uygun bir takım düzenlemelere gidildiğine değinen Eyüp Ayar yasada değişiklik içerecek önergeler arasında arsalar üzerinde 5 yıl bina yapma süresinin uzaltılmasının da yer aldığına değindi.
 
“Topaca’nın da taslak çalışması var”
 
Bir takım çevreler ile yaptığı görüşmelerde yaptığı çalışmanın yeterli olduğuna dair görüşler aldığını belirten Eyüp Ayar, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın da  Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü dönemindeki görevinden esasla konuya nazaran çalışma yürüttüğüne değinip Meclis’in yeni yasama döneminde verilecek kanun teklifinin yeterliliğine ilişkin değerlendirmelere açık olacağını dile getirdi.
 
“Kişiye özel yasa çıkartamayız”
 
Şekerpınar ve Cumhuriyet Mahalleleri Derneği Başkanı Faruk Şahiner ile beraberindeki heyetin geçtiğimiz hafta Salı günkü Ankara temaslarında kendisiyle de görüştüğünü belirtip tarafların çok memnun kalmadığı bir görüşme yaşandığını ima eden Ayar, “Tasarı davaları düşürecek mi?” sorusunu, “Herkesin istediğine göre, kişiye özel yasa çıkartamayız. Kalkıpta orada oturmayanlara, arsa edinme şartına haiz olmayanlara nasıl parsel verelim. Kaldı ki davalarda çeşit, çeşit. 5 yıllık süreçte konut yapmadıkları için davalı olanlar da var” dedi. 
 

 
“SÖYLEYECEKLERİMİ SÖYLEDİM”:  Meclise verilecek tasarının içeriğine ilişkin ısrarla net bilgilendirmede bulunmayan Eyüp Ayar, “Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgilendirmeyi zamanı geldiğinde bir basın toplantısı ile genele yönelik yapmak istiyorum. Söyleyeceklerimi fazlasıyla söyledim” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat