Özdilek

Güncel

Aydın Ünlü, diğer il başkanlarına puan verdi

2015 genel seçimlerde başarının anahtarının ESG olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Aydın Ünlü “ESG uygulanmaz ise Obama’yı getir bir milletvekili çıkar” derken, çalışmalarından dolayı İl Başkanı Civelek’e üç, İl Başkanı

13 Ocak 2015 Saat: 17:14
Aydın Ünlü, diğer il başkanlarına puan verdi
Aydın Ünlü, diğer il başkanlarına puan verdi

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, basın mensupları ile Cafe Negra’da bir araya geldi. Basın mensuplarıyla buluşan Ünlü; hem kent, hem de il kongre sürecini değerlendirdi. Basın açıklamasına Aydın Ünlü’nün yanı sıra MHP’de yeni il yönetici olması beklenen Yasin Dökmen, Ömer Öztaş, Ögetay Bal, Kocaelispor eski Başkanı Nebil Uzun, İl Başkan Vekili Fatih Galyan,  İl Başkan Yardımcısı Volkan Eralp ve Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Gürcan Kolay katıldı.

 

ELEKTRİK KESİLDİ

“İlçe kongrelerimiz geride kalmıştır” diyen Ünlü “İl kongremize hazırlanıyoruz. Kocaeli siyasetini yakından takip ediyoruz. Kentimizde kar yağışı sonrasında elektrik kesintileri yaşanmıştır. İnsanlarımız mağdur olmuştur. AKP’nin bürokratları yorulmuştur. Belediye ve Valilik kriz masası oluşturmadı. Kendilerine bu öneriyi götürdük cevap gelmedi. Kocaeli, Himalaya Dağları değildir. Kocaeli bu yapılanları hak etmiyor. Vali Beyi de göreve davet ettik, kendisinden cevap alamadık” dedi.

 

CİVELEK HADDİNİ AŞTI

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’e yüklenen MHP İl Başkanı Ünlü “Başörtüsü konusunda İl Başkanı Civelek tarafından yapılan açıklama ile haddini aşmıştır. AKP’nin iktidardan gitmesi demek MHP’nin iktidarı demektir. Başörtüsünün garantisi MHP’dir. 2015 genel seçimlerinde ya bölünürüz ya da çatışırız durumu ortaya çıkmaktadır. 2015 MHP’nin iktidarı olmalıdır. Eyalet sistemi konuşulmaktadır. Bundan dolayı MHP’nin iktidarı gerekiyor. Kimse din üzerinden siyaset yapmasınlar. Bundan vazgeçsinler” ifadelerini kullandı.

 

UÇ BEYİNİ SEÇECEK

MHP İl Başkan adayı Hüseyin Murtazaoğlu tarafından yapılan açıklamada İl Başkanı Ünlü tarafından delegelerin keklik görüldüğü değerlendirmesine İl Başkanı Ünlü’den sert karşılık geldi. Ünlü “Delegasyonun herkesi değerlendirdi. Ülkücü camia içerisinden gelmiştir. 639 il delegesi 1 Şubat kongresinde uç beyini seçecektir. Kesintisiz siyaset yapan her zaman MHP’nin içerisinde olan bir isim olarak delegasyon beni yakından tanımaktadır. İl delegesi 1 Şubat tarihinde gerekeni söyleyecektir” şeklinde konuştu.   

 

SON BİR AY KALA OLMAZ

İl Başkanı Ünlü “Siyaset içerisinde olan bir isimim. Diğer adayların ne durumda olduğunu il delegeleri tarafından bilinmektedir. Son on yıldır MHP içerisinde olmayan arkadaşlarımız bir ay kala il başkanı adayıyım demelerini delege değerlendirecektir. Delegeasyon bunu soracaktır. Herkes cevabını 1 Şubat tarihinde alacaktır” açıklamasında bulundu.

 

MARTAVAL OKUMAK KOLAYDIR

“AKP’nin 13-0 yapmasından İl Başkanı Ünlü sorumludur” diyen Murtazaoğlu’na cevap veren Ünlü; “Dışarından martaval okumak kolaydır. Bugün AKP’nin pilot projesinin uygulandığı Kocaeli’de MHP 150 bin oy almıştır. 20 meclis üyesi çıkarıyorsa bu başarıdır. MHP’nin 10 tane belediye başkanı vardı da MHP İl Başkanı Ünlü ve ekibi mi kaybetti? Ya da 50 tane meclis üyesi vardı da biz mi kaybettik? Aday profilleri teşkilatın istediği şekilde olmuştur. Çakma adaylar çıkarılmamıştır. Başarı yakalanmıştır. AKP, devlet gücünü kullanmıştır. 2015’de başarı elde etmenin sinyali verilmiştir. Bakış açısı önemlidir” dedi.

 

BİNA ALINACAK

MHP’nin ekonomik ve kalıcı yer konusundaki eleştirilere cevap veren İl Başkanı Ünlü “Parayla siyaset yapmak herkese kolay gelmektedir. MHP, idelojik partidir. İdeolojisi olan adamlar gereklidir. MHP il teşkilatı bir elin parmaklarıyla son 3 yılını geçirmiştir. MHP İl Başkanlığına yapılan operasyonu herkes biliyor. 27 kişi istifa etmiştir. Yerel seçimler ardından gelen ilçe kongresini atlatmıştır. Yeni oluşacak yönetimle bu sorunların hepsi geride kalacaktır. MHP il binası vardı da biz mi kaybettik? Bu zamana kadar alındı da biz mi yok ettik? MHP İl Başkanı Ünlü ve ekibinin projesi kongre günü söylenecektir. Ülkü Ocakları kendi yerini almıştır. İl başkanlığı için gereken temaslar sağlanmıştır. Bina alınacaktır” ifadelerini kullandı.

 

BAŞARI ANAHTARI

“MHP yeniden yapılanmaya girmiştir” diyen İl Başkanı Ünlü “CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, istifa ederek milletvekili aday adayı oluyor. AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’te milletvekili aday adayı olacaktır. Uzun yıllar siyaset yapmış birisi olarak il başkanı seçilmem durumunda kentte ana muhalefet partisi olacağız. Seçim tecrübesi yaşayan bir ekibiz. Hedefimiz sadece 2015 genel seçimlerdir. Hedefim milletvekilliği değildir. Başarının anahtarı bellidir. Bu ekip başarının anahtarını biliyor. Neler yapamadığımızı biliyoruz. Tecrübeli ve güçlü yapı olacaktır” şeklinde konuştu.

 

KAYBETSEM DE GİDECEK YERİM YOK

MHP içerisinde kongre sürecinde bölünme yaşandığı iddialarına İl Başkanı Ünlü “Bölünmüşlük süreci değildir kabul etmiyorum. MHP’de 12 ilçe kongresi bitmiştir. Kongrede MHP’de kazanmıştır. Kaybedenlerin kazananlara beraberiz mesajı vermiştir. 2015 seçimleri devlet meselesi olduğunu herkes biliyor. Teşkilatlar her şeyin farkındadır. Taşkınlık olmamıştır. İl kongresinde kimse bizden bölünme beklemesin. Kimse gidecek bir yeri yoktur. Sandıktan çıkan il başkanı olacaktır. Ben dahi kaybetsem seçilen il başkanına gideceğim. Kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız. İl binasında il başkan adaylıkları açıklanıyor. Bir olmak durumundayız. Herkes bir aday etrafından toplanması bizleri memnun ediyor. Bu sayede bir araya geliyoruz. Bu ekipler bir araya geldiğinde 400 bin oy alırız. Abilerimize saygı duyuyoruz ancak teşkilat yapısı ön planda olmalıdır” dedi.

 

KAZANIN GELİN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi hakkında Ünlü “Genel merkez yakından talip etmektedir. Kocaeli her daim gündeme gelmiştir. Birçok dedikodu haberleriyle gündeme geldik. Meclis odasında bir araya geldiğimizde 12 ilçe kongresini yaptığımızı söyledik. Bizim asli görevimiz ilçe kongrelerini yapmaktır. Taşkınlık olmadan kongre olmuştur bu bizim başarımızdır. Talimatı kazanın gelin demiştir” ifadelerini kullandı.         

 

CİVELEK ÜÇ – KUŞKAN DÖRT

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek ve CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ı eleştiren İl Başkanı Ünlü “Onların değerlendirmesini kendi teşkilatları tarafından yapılacaktır. AKP başarısız olmuştur. 7 milletvekiliyle bir şey yapamadılar. Cengiz Topel Havaalanın durumu ortadadır. AKP İl Başkanı Civelek, on üzerinden 3; CHP İl Başkanı Kuşkan da ancak 4 puan alabilirler” ifadelerini kullandı.

 

OBAMA’YI GETİR

Genel merkez düzeyinde ESG başkanı olarak bildiğini söyleyen İl Başkanı Aydın Ünlü “Genel Başkanımız Bahçeli’de Etkili Sandık Gönüllüsü (ESG) projesini bilmektedir. AKP bu projeyi ilimizde uygulamaktadır. Kaynakları sonuna kadar kullanmaktadırlar. Biz bu kentte başarılı olmak istiyorsak en son 1 Mart tarihinde bütün sandıklara en az bir isim yazmalıyız. Bu şekilde bürün sandıklardan haberdar oluruz. Yerel seçimlerde 150 bin oy aldık. 10 bin kişi ile çalışırsak 400 bin oy alırız. Eğer uygulanmaz ise Obama’yı getir burada sadece bir milletvekili çıkar” açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat