Özdilek

Güncel

Aydınlar Ocağı ,”Milli Devleti Kuran İrade ve Saptırma Gayretlerini ” konuştu

Aydınlar Ocağı “Milli Devleti Kuran İrade ve Saptırma Gayretleri” konulu toplantıyı Eminönü Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirdi.

5 Ocak 2014 Saat: 09:36
Aydınlar Ocağı ,”Milli Devleti Kuran İrade ve Saptırma Gayretlerini ” konuştu
Aydınlar Ocağı ,”Milli Devleti Kuran İrade ve Saptırma Gayretlerini ” konuştu

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar

Oturum Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, T.C.’nin kurucusu Atatürk’ün, ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ ve Ne Mutlu Türküm Diyene”‘ sözlerinin ne ifade ettiğini açıkladı.Çolak, bu sözlerin milli devleti kuran iradenin kuruluş felsefesini oluşturduğunu ifade etti.

Atatürk’ün 3997 kitabı

Türkiye’nin eğitime büyük önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Saray, Atatürk’ün 3997 kitabı okuduğunu belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bir eğitim ve kültür devleti olması için elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade etti.

Türk Eğitim Sisteminde önemli bir yeri olan Köy Enstitülerinin önemine dikkat çeken Prof. Saray, İnönü döneminde Köy Enstitülerinin kapanmasına dönük politikaların yanlışlığını dile getirdi ve “Varsa problemleri ortadan kaldırılarak köylüyü kalkındıran öğretmen, hemşire ve tarım teknisyeni gibi personeli yetiştiren bu okullar yaşatılmalıydı” dedi.

Yüzde 82 Anayasa’da Türklük, Atatürk ve Atatürk Milliyetçiliği vurgusunun yer almasını istiyor

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başbakan Erdoğan’ın Sakarya Mitinginde ilk defa “Türk evladı” ifadesini kullandığını belirterek şaşkınlığını ve memnuniyetini ifade etti.

2013 yılında NYT gazetesinde yayınlanan bir yazıya dikkat çeken Prof. Dr. Özdağ, Ortadoğu’da yer alan 5 devletin 14 parçaya bölüneceği vurgusunun bu yazıda dile geldiği ve bu sürece Pakistan’ın da dahil edileceğini kaydetti

Özdağ, Türkiye’yi kuran iradenin, Türkün süngüsünün ucundaki irade olduğunu belirtti.

Kocaeli  kafilesi

Eminönü Halk Eğitim Merkezinde büyük ilgi gören toplantıya İzmit’ten de Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mithat Bora Bulut, Kimya Yüksek Mühendisi Mustafa Görgün, Makine Mühendisi İsmail Kaya, Dr. A. Gülden Sönmez ve oğlu Ahmet Buğrahan Sönmez katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat