Özdilek

Güncel

Aydınlar Ocağı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın iftarında

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Ahsen Okyar Başkanlığındaki Kocaeli Aydınlar Ocağı yöneticileri Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın Türkiye Milli Kültür Vakfındaki iftarına katıldı.

 

 

Zeynep Kamil’deki Kartalbaba Camii

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın iftarına katılmak için İzmit’ten 15:30’da hareket eden Kocaeli Aydınlar Ocağı yöneticileri ilk önce İstanbul Zeynep Kamil Hastanesi yanındaki tarihi mimarisi ve hatırası ile ilgi odağı haline gelen Kartalbaba Türbe ve Camisini ziyaret etti. Burada Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı, Hafız Bestekar Amir Ateş, Aziz Bahriyeli ve Hüseyin Tok’tan hatim dinledi ve Süleyman Bilir Hocanın arkasında ikindi namazlarını eda etti.

Mareşal Fevzi Çakmak, ülkücü şehit Süleyman Özmen

İstanbul Boğaziçi Köprüsünden karşıya geçerek Eyüp Sultan’a ulaşan İzmitliler Eyüp Mezarlığında Mareşal Fevzi Çakmak, Prof. Dr. Esat Çoşan, Üstad Necip Fazıl, Ülkücü Şehit Süleyman Özmen ve Mevlana Küçük Hüseyin Hazretlerinin kabirleri ile Eyüp Sultan ziyareti sonrası Türkiye Milli Kültür Vakfındaki iftar sofrasına oturdu.

Eyüp Sultan’da iftar

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın gelenksel iftarına bu yılda ilgi büyük oldu. İftar orucu yurt dışından da gelen misafirler ile birlikte açılırken eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sami Uslu’nun yurt dışındaki Türk eserleri ile ilgili verdiği bilgiler dikkatle dinlendi.

İftar ve akşam namazı sonrası yapılan sohbette çok sayıda söz alan olurken, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökçen, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş da bilgi aktardı.

Teravih namazı birlikte eda edilirken, duayı Ali Mazak Hoca yaptı.

Katılımcılar

Akademisyen ve işadamlarının ilgi gösterdiği Eyüp Sultan Camii yanındaki Türkiye Milli Kültür Vakfında gerçekleşen iftara; İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Orman, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, eski Devlet Bakanı Kazım Oksay, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökçen, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sami Uslu, İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Sedat Murat, Gazeteci-Yazar Harun Tokak, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

İzmit kafilesi

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın iftar davetine İzmit’ten; Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkan Ahsen Okyar, İlim ve İstişare Kurulu Başkanı Nihat Gürer, KOÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Tarı, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ali Kahraman, E. Danışman Musa Ordu, Eğitimci Yunus Özen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Protokol Sorumlusu Yüksel Özdemir, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Emrah Porgalı, Yeminli Tercüman Cemal Barış, Diş Hekimi Ömer Erdal ve oğlu Alperen Erdal katıldı.

Diş kirası

Teravih sonrası Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, misafirlerine yeni basılan “Avrupa’da Yükselen Hilal ve İslam Korkusu (İslamofobya)” kitabını diş kirası olarak imzaladı.

Seyahatlerini neşe içersinde tamamlayan Kocaeli Aydınlar Ocağı Kafilesi İzmit’e döndü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat