Özdilek

Siyaset

Ayıp nedir? Günah nedir?

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit GÜNEŞ’ in yapmış olduğu basın açıklaması şöyle:

 

   Değerli arkadaşlar; Bugün iki soruyu sormak ve hatırlatmak için huzurunuzdayım.

 

Bir: Ayıp nedir? İki: Günah nedir?

 Ayıp, masumları suçlamaktır.

Ayıp, iftiradan medet ummaktır.

Ayıp iftira atarken yanına yalancıları çağırmaktır.

 

Peki günah nedir?

Günah, vekilliğini yaptığı insanları yüz üstü bırakmaktır.

Günah, insanların dertlerini çözmek için geldiği makamı, kendi nefreti ve zehrini yaymak için kullanmaktır.

 

Hakkımda söylenen yalanları ibretle izledim.

Yalan haberden, iftira ve hakaretten defalarca sabıka yiyen bir adamı kılavuz tutan AKP’yi ibretle izledim.

Kürt kardeşlerimle aramdaki sevgiyi kıskananların yaptıklarını ibretle izledim. Haberi anında yalanlamama rağmen bütün onurlarını hiçe sayarak iftiradan bir şeyler kazanmayı bekleyenleri ibretle izledim.

 

Bu çırpınmalar insanı üzüyor. Bir ülkenin iktidarı bu hale nasıl gelir diye düşündürüyor. Saldırmaya hazır beklemek, ancak korkuya delalettir. Korkmakta da haklılar, çünkü gerçek yüzlerini bir kere daha gösterdiler.

Bunlar, içlerindeki nefreti, kardeşliğimizi zehirlemek için kullanan insanlar. AKP’ nin düştüğü bu durum çok üzücü.

 

 

Kürt kardeşlerimizin onuru için konuştuklarını söyleyip, ağızlarından yalan ve iftiradan başka bir şey çıkmayanlara buradan açıkça sesleniyorum: O kadirşinas insanların, o güzel insanların sevgisini hak etmiyorsunuz, değil onları savunmak, onların adlarını bile ağzınıza almaya hakkınız yok.

 

Çünkü kendi içinizden biri ‘ikinci eşlerimiz Kürt olsun’ dediğinde sustunuz. Asıl kürtlerin onuru o zaman ayaklar altına alınmıştı. Biz avazımız çıktığı kadar bağırdık, bu bir densizlik dedik! Ama siz, tırsıp kaldınız. Sahibinizden icazet alamadığınız için tek bir söz edemediniz. Benim Kürt kardeşlerimin onurunu savunmak sizin gibilere kalmadı zaten, boşuna yorulmayın.

 

Kürt kardeşlerime sesleniyorum; işte oylarınızı verdiklerinizin hali bu: Size desteğini hiçbir zaman çekmeyen bu kardeşinize, sabıkalı bir yalancıyla bir olup iftira attılar. Düştükleri durum, girdikleri çamur işte bu! Onların cezasını siz bilirsiniz, çünkü adil olmak, Hakkın yanında olmak hepinizin hamurunda vardır.

 

Fatma Salman Kotan, Abdurrahman Kurt, Mehmet Emin Ekmen, üçünüzün nezdinde bütün AKP’ye soruyorum: Yalancılarla işbirliği yaptınız, iftiradan medet umdunuz, seçmeninizin yüzüne nasıl bakacaksınız? Ayıp nedir hatırladınız mı? Günah nedir unuttunuz mu?

 

Madem unuttunuz, hatırlatmak da bizim boynumuzun borcudur... Nur suresinin 15. ayetinde Yüce Allah şöyle buyuruyor; O durumda siz iftirayı dillerinizde aktardınız ve hakkında bilginiz olmayan şeyi ağzınızla söylediniz ve bunu kolay sandınız; oysa o Allah katında çok büyük bir suçtur.

 

Şimdi kalkın düştüğünüz o yerden, debelenmeyin artık çamurda! Size orada ekmek yok! Yalandan, gıybetten kimseye hayır gelmez, bu da size ders olsun. İçinizde biraz yüzümüze bakacak onur kaldıysa, hepimizden özür dileyin! Yüce Allah’a da tövbe edin..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat