Özdilek

Güncel

Azerbaycan’dan Türkiye’ye Kardeşlik Vurgusu ve Karabağ İşgali Söyleşileri

Bakü’den Kocaeli’ne ziyarete gelen, Karabağ Azatlık Teşkilatı Başkanı Doç. Dr. Akif Nağı, çeşitli ziyaretlerde ve söyleşilerde bulundu.

6 Ekim 2016 Saat: 11:36
Azerbaycan’dan Türkiye’ye Kardeşlik Vurgusu ve Karabağ İşgali Söyleşileri
Azerbaycan’dan Türkiye’ye Kardeşlik Vurgusu ve Karabağ İşgali Söyleşileri

Bakü’den Kocaeli’ne ziyarete gelen, Karabağ Azatlık Teşkilatı Başkanı Doç. Dr. Akif Nağı, Teşkilatın Türkiye Sorumlusu Raşit Bey, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Halk Şairi Seyfettin Bey, kocaelihaberci.com ve Uluslararası Haber Ajansı Genel Müdürü Veysel Kavrayan, Televizyoncu Röya Hanım’ın katılımlarıyla, TADEF ve Kocaeli Azerbaycan Derneği Evi’nde halka açık ve Kocaeli’nde yaşayan Azerbaycanlı Öğrencilere Karabağ İşgali ve soykırımlar, özelliklede Hocalı hakkında sunumda bulundu.

Doç. Dr. Akif Nağı, Karabağ sorununa vurgu yaparken, Karabağ ile ilgili getirdiği kitapçıkları katılımcılara hediye etti. Karabağ hakkında tarihi, sosyal, kültürel bilgiler verdi. Soykırımlar, özellikle de Hocalı Soykırımı’na değinen Nağı, işgal edilen topraklarla ilgili tarihi bilgiler sunarken, ekrandan video görüntüleri izletti. Değerli bilgilere sahip olan Nağı, söyleşi tadında geçen sunumda, sorulara cevap verdi. Karabağ’ın hem duygusal hem konjonktürel durumuna vurgu yaparken, ‘’dünyanın gözü önünde olan bu işgalden bir an önce vazgeçilmeli ve öz vatanımız olan buraların Azerbaycan’a iade edilmesi’’ gerektiğini belirti.

Onurlu, saygın ve vakur duruşu, Karabağ toprakları için verdiği bu anlamlı tarihsel, bilimsel mücadele takdire şayan görüldü. Yaşının ileri olmasına rağmen Akif Nağı mücadelesinin haklılığı için il il, ülke ülke dolaşıp bu mücadelenin haklılığını gençlere anlatmakta olduğunu ifade etti. Sayın Nağı ile Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’den katılan televizyoncu, Röya Hanım’da ortamdan görüntüler aldı. Bu sunumda Türkiye basını ile kaynaşma gösteren Röya Hanım, alanı ile ilgili çeşitli istişarelerde bulundu.

Akif Nağı, bu seyahatinde, Kocaeli’nden başka Sakarya ve İstanbul’da da temaslarda bulunup, konferanslarda sunum yaptığını dile getirdi. TADEF Başkanı Bilal Dündar Doç. Dr. Akif Nağı’yı ve misafirlerini şehir ziyaretlerine götürdü.

İlk olarak, görevine yeni başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Raşit Fidan’ı heyetle beraber ziyaret ettiler. TADEF olarak Başkan Bilal Dündar Raşit Fidan’a hayırlı olsun temennisinde bulunup hasbihal ettiler. Daha sonra misafirlerini Fidan’a takdim eden Dündar, TADEF ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akif Nağı’da Başkan Fidan ile karşılıklı Karabağ ve Azerbaycan üzerine bilgi alış verişinde bulundu. TADEF Başkanı Dündar kendi kaleme aldığı son kitabı bir devlet iki millet kitabını ve Azerbaycan’ın Sesi Dergilerini Başkan Fidan’a takdim etti. Akif Nağı ise Bakü’den getirdiği el dokuması hatıra halı ve kendi kitaplarını takdim etti. Ziyarette Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, kocaelihaberci.com, Uluslararası Haber Ajansı Müdürü ve Azerbaycan’ın Sesi Dergisi Yazar’ı Veysel Kavrayan, KBB Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu, Karabağ Azatlık Teşkilatı Sorumlusu Raşit Bey, Televizyoncu Röya Hanım’da hazır bulundu.

Daha sonra Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü’nü makamında ziyaret eden heyet, turizm ile ilgili karşılıklı neler yapılabiliri konuştu. Karabağ işgal sorununun zalimce devam etmesini ve köklerinden ayrılan Azerbaycan Türkü insanlarının, özlemlerle kimi zaman son nefeslerini gözleri açık, ülke hasretiyle verdiklerini, yapılan bu mezalimlere büyük devletler ve barış dilini kullanan devletlerin göz yummasının ikilemine vurgu yapıldı. Akif Nağı, duygu dolu konularda, gönül diliyle ve bilim diliyle bilgiler verdi.

Bu görüşmeler Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ziyaretiyle devam etti. TADEF Başkan’ı Bilal Dündar, heyeti takdim ederken, sıcak ve kardeşçe karşılamalar gözlemlendi. Nağı mücadelesini, Karabağ Azatlık Teşkilat Başkanı olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederken, Köktürk, ‘’her zaman önce Köktürk olarak ve Türk Milleti olarak ve bir sivil toplum kuruluşu Başkanı olarak yanınızdayız’’ ifadelerini kullandı.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat