Özdilek

Güncel

Azerbaycanlılar Kartepede Buluşacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev anısına Kartepe Belediyesi tarafından Beşevler Mahallesi'nde yapılan Haydar Aliyev Parkı'nın açılışı 25 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 13.30'da gerçekleştirilecek. İki ülke arasındaki dostluğun geliştirilmesi adına düzenlenen parkın açılışına Azerbaycan protokolünün de katılımları ile ayrı bir renk katması bekleniyor.

 

Kartepe Belediyesi, "Çocuklarımız geleceğimizdir" sloganı ile Kartepelilerin hizmetine sundukları parklara bir yenisini de Uzunçiftlik Beşevler Mahallesi'nde Haydar Aliyev Parkı ile gerçekleştiriyor. 4950 m² alan üzerine kurulan parkta futbol ve basketbol sahası, masa tenisi masası, fitness grupları, çocuk oyun grupları, oturma grupları, çeşme ve peyzaj düzenlemeleri ile nezih bir ortam oluşturuldu. Park çevresinde kaldırım düzenlemelerini de tamamlayan Kartepe Belediyesi ekipleri, merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev kısa özgeçmişi olan kaideyide parktaki yerine koydu.

 

Haydar Aliyev adının Kartepe'de yaşatılması nedeniyle Azerbaycan hükümeti yetkilileri de açılışa katılarak duydukları memnuniyeti ifade edecekler. Azerbaycan'dan 20 kişilik bir heyetin katılacağı 25 Aralık 2010 Cumartesi günü Beşevler Mahallesi İnegöl Caddesi üzerinde park açılışı töreninde Azeri televizyon kanalları da çekim yapacak. Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, açılışta İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zenalov, İstanbul Konsolosu Parviz Mammadzade ile Devlet Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev'in de hazır bulunacağını ifade ederken dernek üyelerini açılışa davet etti.

 

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, farklı anlamlar taşıyan parkın açılışı ile hem iki ülke arasındaki dostluğun pekiştirileceğini hem de Kartepeli miniklere yeni oyun alanları kazandırmanın gururunu taşıyacaklarını ifade etti. Başkan Karabalık, 25 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 13.30'da gerçekleştirilecek parkın açılışına tüm ilçe halkını da davet ederek bu gurura ortak olmaya çağırdı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat