Özdilek

Güncel

Bahçecik Köprülü kavşak ile rahatlayacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafiği aksatan noktalara neşter vurmaya devam ediyor.  İzmit - Gölcük eksenindeki araç trafiğinin en yoğun olarak yaşandığı ve en fazla kesintiye uğradığı nokta olan Bahçecik’te yeni bir köprülü kavşak inşa ediyor. Proje İzmit - Gölcük arasındaki trafiğin yanı sıra Bahçecik’e giriş çıkışları da rahatlatacak. Çalışmaları başlayan projenin 23 Nisan 2011 tarihine kadar hizmete sokulması planlanıyor.
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bahçecik ışıklarda yıllardır yaşanan trafik karmaşası ve gürültüsü artık son bulacak. Bahçecik ışıklar mevkiinde yıllardır büyük sorun olan kavşak için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, ışıkları kaldırıp kesintisiz ve güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla köprülü kavşak yapmak için çalışmalara başladı. Yoğun bir şekilde çalışmalar başlayan ekipler bir aksilik olmadığı takdirde köprülü kavşağı önümüzdeki 23 Nisan tarihine yetiştirecek
 
65 METRE UZUNLUĞUNDA TÜNEL
Yan yol bağlantılarıyla giriş çıkışların kolaylaşacağı köprülü kavşak; 600 metre uzunluğuna sahip olup, 65 metrelik kısmı ise tünel olarak kullanılacak. Böylece ilçe içinden transit geçişler tünelden sağlanacak. Sahil ve ilçe içine giriş ve çıkışlar da tünelin üst kısmında yapılacak.
 
2 BİN 560 METRE YOL
Çalışmalar kapsamında toplam 2 bin 650 metre ana yol ve yan yol çalışması gerçekleştirecek. Öte yandan kavşakta tünel oluşturulması için 90 bin metreküp yarma kazı yapılacak olup çalışmalarda 515 metreküp ön germeli kiriş kullanılacak. Kavşak için 15 bin 450 ton temel malzeme serilecek. Yollarda 5 cm kalınlığında 27 bin 450 metrekare asfalt betonu aşınma tabakası kullanılacak.  Yeni köprülü kavşakta oluşturulacak kaldırımlara 5 bin 800 metre parke ve 3 bin 300 metre de bordür dönecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat