Özdilek

Spor

Bakan Özak:”ULUSLARARASI ORGANİZASYONDA TÜRK SPORCU OLMAMASI ÜZÜCÜ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 


 
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak,İzmit’te yapılan Avrupa Kablolu Su Kayağı (WAKEBOARD) Şampiyonası ve Dünya Kupası’nda Türk sporcunun olmamasının üzücü olduğunu söyledi.
Gölkay Parkta düzenlenen su kayağı şampiyonasını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün,Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nazif Özak,Kocaeli Valisi Ercan Topaca,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sezer Komsuoğlu,İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan birlikte izlediler.
FEDERASYONA SİTEM
Bakan Özak yaptığı konuşmada”Burada bir başarı öyküsüne tanık oluyoruz.Kısa süre içinde dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapan bir tesisi hazırladığı için Bakan Doğan’a özellikle teşekkür ederim.3 yanı denizlere çevrili bir ülkede olmamıza rağmen su sporlarında uluslararasında alanda bir başarımız yokAynı şekilde tesis bakımında da  fakiriz.İzmit’teki gibi belediyelerimizin girişimleriyle su sporlarının yapılabileceği tesisler çoğaldıkça bu alanda sporcular da ortaya çıkacaktır.Bakanlık olarak bizlerde tesisleşmeye öne vereceğiz.Daha kısa bir süre önce dünya basketbol şampiyonasına ev sahipliği yaptık.Bu organizasyondan da başarı ile çıktık ve bu organizasyon itibarımızı arttırdı”dedi.Özak,gazetecilerin İzmit’teki uluslar arası organizasyona Su Altı Sporları Federasyonu’nun sporcu göndermemesi hakkındaki görüleri sormasını da”Çok üzücü bir durum.Dünyan en güze tesisini yapmışız. Dünyanı dört bir yanında sporcuları,devlet adamları gelmiş.Kendi ülkemizdeki bir etkinlikte Türk sporcu bulunmasını kabul etmek mümkün değil. Türk Federasyonu ile uluslar arası federasyon arasındaki çekişmenin b organizasyona etki  etmemesini isterdik.Bu konuyla ilgi araştırmaları yaptıracağım”şeklinde cevaplandırdı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de tesisler nedeniyle İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı kutlayarak” Bu tesis sayesinde hem İzmit  hem de ülkemizin dünyaya tanıtımı yapılmıştır.Kısa bir süre öncesine kadar atıl vaziyette buluna bir alanda uluslar arası bir organizasyonun yapılması büyük bir başarıdır.Artık önümüzdeki yıllarda bu tesisler sayesinde Türk sporcuların başarılarına tanıklık edeceğiz” şeklinde konuştu. Bakanlar Ergün ve Özak,organizasyona destek verenler ile Dünya Kupası’nda Open Men dalında birinci olan İngiliz Nick Davies ile WAKEBOARD’da Junier erkeklerde Avrupa birincisi olan Alman Frederick Van Osten’e çiçek vererek kutladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat