Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, OSB yöneticilerden mesleki eğitime yönelmelerini istedi ve ekledi: “Ama okulu yapıp devlete verin demiyorum.
Siz işletin, öğretmenini de müdürü de siz belirleyin. Devletten de öğrenci başına 3.500-5.000 TL destek alın” dedi.
AKP’LİLER KATILDI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kartonsan İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışının ardından The Ness Otel’de, ilimizde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) yönetici ve fabrika sahipleriyle bir toplantı yaptı. Toplantıya Ergün’ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli milletvekilleri Sibel Gönül, Fikri Işık, Mehmet Ali Okur, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ve sanayiciler katıldı.
YAPIN VE İŞLETİN
Vali Ercan Topaca’nın ardından kürsüye çıkan Bakan Ergün, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile Bakanlığımız ortaklaşa bir proje başlatıyor. Buna göre OSB bölgelerinde yönetimler tarafından mesleki ve teknik eğitim okullarının kurulması ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğrenci başına yardım yapılması konusunda bilgilenme amacıyla buradayız. Bu manada Milli Eğitim Bakanlığı ile yatırım teşviki olarak 1. Bölge’de yatırım yapıp, 6. Bölge teşvikinden faydalanmış olacaksınız. Burada sanayici yapsın devlete versin demiyoruz. Sanayici yapsın ve devlet olarak öğrenci başına 3.500-5.000 TL olarak destek verilmesini sağlayalım. Çünkü sanayicimiz okulu yapıp işletirse okul müdürünü de, öğretmenini de siz belirleyeceksiniz” dedi.
ALMANYA’YA DAVET
OSB’ler tarafından yapılacak mesleki ve teknik eğitim konusuna çok önem verdiklerini ve ürün kalitesinin de kalifiye elemanlarla daha iyi olacağını ifade eden Bakan Ergün, “ Geçen ay Almanya’da sanayicilerle bir aradaydık. Orada bize 1960 yılında olduğu gibi çoluğu çocuğuyla insanları tekrar Almanya’ya gönderebilir misiniz dediler. Bu konuda göç kanunu da değiştirebiliriz dediler. Vallahi kardeş nitelikli, niteliksiz verecek kimsemiz yok dedim. Ancak işletmelerle işbirliği ve AR-GE projelerini ancak ortak yapabiliriz dedim. Uzun vadede çalışmaları değerlendirmek lazım. Ülkemizde 266 OSB var. 70 tanesinin alt yapısını 40 yılda yapabilmişiz. Şimdi ise 83 OSB’nin alt yapısını tamamladık. İyi bir yoldayız” diye konuştu.