Özdilek

Güncel

BAKANIN ŞUTUNU KALECİ KURTARDI

Bu yıl 2.’si düzenlenen Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı’nın açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla gerçekleşti. Fuarda sanal kaleciye şut çeken Ergün gol atamadı

20 Nisan 2013 Saat: 17:10
BAKANIN ŞUTUNU KALECİ KURTARDI
BAKANIN ŞUTUNU KALECİ KURTARDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 2.`si düzenlenen Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı`nın açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`ün katılımıyla gerçekleşti. Uluslararası Fuar Alanı`nda gerçekleşen açılışta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vali yardımcısı Ali Sözen, genel sekreter Ersin Yazıcı, yardımcısı Tahir Büyükakın, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, protokol, davetliler, çocuklar ve aileler katıldı.
 

BAKANDAN ŞUT
Açılış öncesinde bakan Ergün ve yanındaki heyet, fuarda açılan stantları tek tek dolaşarak çocuklarla selamlaştı ve fotoğraf çektirdi. Bakan Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`yla birlikte dijital oyun bölümünde sanal kaleciye şut çekti. Stantların gezilmesinin ardından açılış programına geçildi. Törende yanındaki tercüman eşliğinde ilk konuşmayı yapan Karaosmanoğlu, kültürümüzde çocukların çok değerli olduğunu ifade ederek, “Çocuklara özel olarak bir bayram armağan eden dünyada tek ülkeyiz” dedi.
 
DAHA EĞLENCELİ
Gurur duyduklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Bu yıl 5`sini düzenlediğimiz festivalimizde çocuklarımız için dünyadaki kardeşleriyle birlikte bir dünya eğlenceye kapıları açıyoruz. Buradaki 41 ülkeden bin çocuğumuz eğlence için buradalar. Çocuklarımız burada kaldıkları sürece kentimiz ve ülkemiz hakkında doğru bilgi edinecek ve kültürümüzü öğrenecekler” dedi. Her yıl çocuk bayramını daha coşkulu ve daha eğlenceli kutladıklarını ifade eden başkan Karaosmanoğlu, “Bilişim konusunda Kocaeli`miz büyük bir çığır açıyor. Bu nedenle ana tema olarak bu yıl bilimi seçtik” ifadelerine yer verdi. 
 
KURBAN OLUYORLAR
Çocuklara ve öğrencilere yönelik yapılan çalışmalardan söz ederek konuşmasına devam eden Karaosmanoğlu, “Bazen çocuklarımız bazı ideolojilerin kurbanları oluyor. Dünyada büyüklerin hatalarını çocuklar çekiyor. Bu yılkı festivalimizde Suriye`den kaçan çocuklarımız için oyuncaklar topluyoruz” diyerek herkesten destek istedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ön hazırlıklar yapıldığını belirtti. 
 
İYİ BİR GELECEK
Bakan Ergün, “Bugün yeryüzü barışa o kadar muhtaç ki. Gelecekte bugün yanşana çatışmaların olumsuzlukların yaşanmaması için bugünün çocukları daha iyi bir gelecek armağan etmek için yetişmeliler. Uluslararası düzeyde kutlanarak gelecekteki barışa katkı sunuyor. Kocaeli`de ise bir temayla kutlanması da çok önemli. Bu açıdan büyük bilim insanlarının çocuklar tarafından örnek alınmasına vesile olması da önemlidir” diyerek konuşmasını tamamladı. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat