Özdilek

Güncel

BARBAROS MAHALLESİ BOŞALTILIYOR

Körfez Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısında konuşan belediye başkanı Yunus Pehlivan, sanayi kuruluşlarıyla sınır olan Barbaros Mahallesi’nin boşaltılacağını açıkladı

5 Eylül 2013 Saat: 09:10
BARBAROS MAHALLESİ BOŞALTILIYOR
BARBAROS MAHALLESİ BOŞALTILIYOR
Körfez Belediye Meclisi, eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi.  Neşeli bir ortamda başlayan toplantıda hükümetin dış politikada izlediği savaşçıl yol haritası eleştirilince gerginlik çıktı. Çeşitli imar değişikliğiyle ilgili maddeler imar komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Daha önceden verilen bir önergeyle ilçede bir taziye evi yaptırılması da komisyona havale edildi. Taziye evinin park alanı olarak görülen arsaya yapılacağı, bir başka parselden de park alanı ayrılacağı belirtildi. Ayrıca Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü emrine geçici olarak verilen 3 aracın hibe edilmesi ve işlemlerin tamamlanması oy birliğiyle kabul edildi.
 
BAŞKANA ONAY VERİLDİ
Öte yandan Tütünçiftlik merkezde yer alan Ziraat Bankası`na ait binanın kamulaştırılması, takas yapılması ve proje aşamasında kullanılmak üzere 2 milyon 300 bin liralık teminat mektubu için başkan Yunus Pehlivan`a yetki verilmesi istendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Pehlivan, mevcut binayı yıkarak Hamit Kaplan Caddesi`ne çıkan bir yol yapılacağını, ayrıca iş ve alışveriş merkezi kurulacağını söyleyerek, “Bu binada Ziraat Bankası`na da şube vereceğiz. Takas yoluyla da ve ya kamulaştırmayla binayı alacağız. Ancak, çalışma bitene kadar bir teminat mektubu vermemiz gerekiyor” dedi. Pehlivan`a istenen yetki verildi. 
 
CHP`DEN SERT ELEŞTİRİ
Mecliste söz alan CHP`li Zeynel Sarıkaya, ilçede emlak vergilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Yüzde 400 oranlarında artışlar var. Suriye`ye savaşa girmek için Körfez`den kaynak mı topluyorsunuz? Başbakan`ın gözü dönmüş, ülkeyi savaşa sürüklüyor, lütfen kendisini uyarın. Türkiye`de korkunç şekilde vergi toplanıyor, ülkeyi Mısır`dan beter hale getireceksiniz. Şimdi sıra Mimar Sinan Mahallesi`ne geldi, çalıp çırpıyorsunuz. Ama okunmuşsunuz herhalde, zira hiçbirAKP`linin yargılandığını görmüyoruz. Vatandaşın size verdiği krediyi çok kötü kullandınız, şimdi de savaşa sokacaksınız” dedi. 
 
GELİR Mİ AZALDI?
Bu konuşma üzerine AKP`li meclis üyeleri ile CHP`li üyeler arasında Suriye ve Ergenekon konuları nedeniyle tartışmalar yaşandı. CHP`li meclis üyesi Tayfun Balıkçı da belediyenin esnafın ödemelerini 2-3 ay uzattığını söyleyerek, “Esnaf bize dert yanıyor. Belediyenin gelirlerinde azalma mı var?” diye sordu. Eleştirilere cevap veren başkan Pehlivan, her ay 2,5 milyonluk bir borcun ödendiğini söyleyerek şunları paylaştı: “Belediyenin gelirlerinden yüzde 35`i bize kalıyor. Personelin parasını verdikten sonra da esnafa ödeme yapıyoruz. Belediyeyle iş yapan esnaf 2-3 ay bekleyeceğini biliyor. Emlak değerlerinin belirlenmesi 5 yılda bir yapılıyor. 
 
RİSKLİ BÖLGE OLDU
Giderleri karşılamam için vergi almam gerekiyor. Depremden sonra bina ve arsa değerleri düşmüştü, yeni yükselmeye başladı. İlçede arazi yok, sahip olanlar da vergi vermeliler. İddia ettiğiniz gibi yüksek vergi oranları yok. Sanayi kuruluşlarından oranı yüksek bulanlar da mahkemeye verdi, sonucu bekliyoruz.” Pehlivan, Tüpraş'ın yanı sıra diğer petrol ve Lpg fırmalarının dolum ve depolama alanlarının yanında kurulu bulunan, yangınlar nedeniyle birçok kez tehlike atlatan Tütünçiftlik Barbaros Mahallesi`nin riskli bölge ilan edildiğini belirterek, “Bakanlık burayı riskli bölge ilan etti. Mahalleyle ilgili son durum bir ay içinde netleşecek ve evler istimlak edilip, boşaltılacak. Vatandaşa evi ve arsası karşılığı ev ya da para ödenecek” dedi. Bir sonraki toplantının 4 Ekim`de yapılması kararlaştırıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat